Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / İSTANBUL VE BÖLGENİN HIZLA ARTAN HAVA ULAŞIM TALEBİ VE SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANININ ROLÜ KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

İSTANBUL VE BÖLGENİN HIZLA ARTAN HAVA ULAŞIM TALEBİ VE SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANININ ROLÜ KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

İSTANBUL VE BÖLGENİN HIZLA ARTAN HAVA ULAŞIM TALEBİ VE SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANININ ROLÜ KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ20.12.2010

Konferansa, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Sayın Vecdi Gönül, DHMİ Genel Müdürü Sayın Orhan Birdal, HEAŞ Genel Müdürü Sayın Volkan Tiryakiler, Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Sayın Orhan Sivrikaya, Pegasus Genel Müdürü Sayın Sertaç Haybat, ISG CEO’su Sayın Gökhan Buğday ve birçok Havacılık yetkililisinin katıldı.

Panelde İstanbul ve Bölgenin Hızla Artan Hava Ulaşım Talebi ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nın Rolü’ hakkında yapılan çalışmalar tartışıldı.

Panelde DHMİ Genel Müdürü Sayın Orhan BİRDAL bir konuşma yaptı.
 
Sayın Birdal Konuşmasında,
 

2006 yılından bu yana çalışmalarına devam edilen SMART projesinin gidişatı hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Sayın Birdal, yapımcı firma tarafından yaşanılan gecikme nedeniyle SMART projesinin Ankara’da yapılan binasının şu anda sona yaklaştığı ve 2011`in ilk çeyreğinde hizmete gireceğini ifade etti.
 
Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havaalanı yaklaşma sahalarının birbirleriyle kesişmelerinden dolayı Hava Trafik Kontrolörleri’nin de sahalarının daraldığını ifade ederek, Smart projesi kapsamında yaklaşma kontrol ünitelerinin yenilendiğini, Ercan Havaalanı dahil olmak üzere bu projenin ara modernizasyonlarını yaptıklarını açıkladı.
 
Sabiha Gökçen Havaalanı’nda bulunan saatlik 28 uçaklık trafiğe az denmesine karşı çıkarak, yapılan ara modernizasyon olmasaydı bu sayının 18 bile olamayacağını ifade etti.
 
Havaalanlarında yapılan kapasite çalışmalarına değinen Sayın Birdal, Atatürk Havalimanı’nın çok daha büyük önem taşıdığını CDM (Birlikte Karar Verme Mekanizması) ile paydaşlarına danışarak, kapasiteyi nasıl arttırabiliriz düşüncesiyle devamlı arama ve kontrol toplantıları yaptıklarını açıkladı.
 
Sabiha Gökçen Havaalanı’nın Hava Trafik Hizmetleri’nin 2007 yılında DHMİ’ ye devredildiğini belirten Sayın Birdal, bu hizmeti 6 kişilik HEAŞ personeli yaparken şu anda 20 personel tarafından yürütüldüğünü sözlerine ekledi ve “Kuyrukları birbirine değdirmeden emniyet ve güvenliği sağlayan tüm Hava Trafik Kontrolörleri’ne gayretlerinden dolayı teşekkür ederim" diyerek sözlerini noktaladı.
 
Kaynak: DHMİ

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr