Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / TÜRKLER RUSYAYA DEV OSB KURUYOR

TÜRKLER RUSYAYA DEV OSB KURUYOR

TÜRKLER RUSYAYA DEV OSB KURUYOR20.12.2010

Opel, Ford, Toyota, Hyundai fabrikalarının bulunduğu St. Petersburg bölgesinde Türk sanayiciler 300 hektarlık OSB kuracak.

Rusya'nın en önemli sanayi bölgeleri arasında yer alan ve Opel, Ford, Toyota, Hyundai fabrikalarının bulunduğu St. Petersburg bölgesinde Türk sanayiciler 300 hektarlık OSB kuracak.

Leningrad Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), 2011'i "Türkiye Yılı" ilan etti. Bu kapsamda Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu ve iş dünyasının temsilcileri 2011'in "Türkiye Yılı" ilan edildiği "Leningrad Bölgesi İş Çevreleri Kış Asamblesi"ne katılmak üzere St. Petersburg'a gitti. Düzenlenen organizasyonda bir konuşma yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'nin artık yurtdışına ihraç etmeye başladığı projelerden biri olan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) modelinin Rusya'da da kurulacağı müjdesini verdi. Rusya Federasyonu, Leningrad Bölgesi TSO Başkanı ve Bölge Vali Yardımcısı Rashid İsmagilov'un 2010 yılı içinde Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Sincan'daki ASO 1. OSB'yi gezdikten sonra mutlaka Rusya'ya taşımaları gerektiği konusunda anlaştıklarını belirten Özdebir, zira OSB'lerin en temel özelliklerinden birinin burada yer alan yatırımcıların kendi kendilerini idare etmeleri olduğunu kaydetti.

OSB MODEL OLDU

Özel sektörün önü ne kadar açılır, imkanları genişletilirse onların daha fazla katma değer yaratacaklarının muhakkak olduğunu belirten Özdebir, böyle bir OSB'nin St. Petersburg'da bir Türk firması olan Rönesans İnşaat ve ASO'nun bilgi birikimiyle gerçekleştirilecek olmasının kendileri için büyük bir onur olduğunu söyledi.

Kaynak: Tarık YILMAZ - SABAH

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr