Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / EURO BÖLGESİ İÇİN KARARLILIK MESAJI

EURO BÖLGESİ İÇİN KARARLILIK MESAJI

EURO BÖLGESİ İÇİN KARARLILIK MESAJI20.12.2010

AB liderlerini zirvesinin ilk gününde ekonomik krizle mücadelede kararlılık mesajı verildi.  Yunanistan ve İrlanda’yı etkileyen krizin Portekiz ve İspanya’ya yayılmaması için yeni ekonomik tedbirler ele alındı

Liderler Avrupa Birliği Anayasası Lizbon Anlaşması’na birkaç fıkra ekleyerek, "borç krizindeki ülkeler için oluşturulan geçici kurtarma mekanizmasını daimi hale getirme" konusunda uzlaştı.

Brüksel’de biraraya gelen liderler, Yunanistan ve İrlanda’yı etkileyen krizin Portekiz ve İspanya’ya yayılmaması için yeni ekonomik tedbirleri ele aldı.

Avronun ve Avrupa Birliği’nin geleceğinin mercek altına alındığı bir ortamda düzenlenen zirvenin ilk gününden krizle mücadelede kararlılık mesajı çıktı.
Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy basın toplantısında, üye ülkelerin avro bölgesinin bir bütün olarak istikrarı için ne yapılması gerekiyorsa yerine getirmek üzere siyasi irade ortaya koyduklarını açıkladı.
Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da, Avrupa’da daha fazla ekonomik koordinasyona ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bunun gerçekleştirilmesi yönünde radikal değişiklikliklere imkan tanındığını kaydetti.
Liderler, zirvenin ilk gününde Avrupa Birliği Anayasası Lizbon Anlaşması’na birkaç fıkra ekleyerek, "borç krizindeki ülkeler için oluşturulan geçici kurtarma mekanizmasını daimi hale getirme" konusunda uzlaştı.
Bu durumda, Lizbon Anlaşması’na eklenecek yeni fıkralarla Avro Bölgesi’ndeki ülkeler kurtarılırken, avronun istikrarının gerekçe olarak gösterilebileceği belirtiliyor.

Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr