Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / EURONUN GELECEĞİ MASAYA YATIRILIYOR

EURONUN GELECEĞİ MASAYA YATIRILIYOR

EURONUN GELECEĞİ MASAYA YATIRILIYOR16.12.2010

AB liderleri Brüksel'de toplanıyor. Gündemde mali krizle mücadelede kalıcı bir Avrupa istikrar mekanizması oluşturulması ile euronun geleceği var. Liderlerin euro bölgesinin bölünmesine izin vermemeleri bekleniyor.

Avrupa Birliği liderleri Brüksel’de toplanıyor. Gündemde mali krizle mücadelede kalıcı bir Avrupa istikrar mekanizması oluşturulması ile euronun geleceği var.

Brüksel’de bir araya gelecek liderler, Yunanistan ve İrlanda’ yı etkileyen krizin Portekiz ve İspanya’ya yayılmaması için yeni ekonomik tedbirleri ele alacak.
Üye ülkelerin, e-tahvil olarak adlandırılan, ortak tahvil ihraç edip etmemesi konusunun zirvede yoğun olarak tartışılması bekleniyor.
Borç batağındaki ülkelere yönelik piyasalardaki güvensizliği giderilmesi için pek çok siyasi çevre ortak euro tahvili çıkarılmasını talep ederken, Almanya bu öneriye karşı çıkıyor.
Liderler, krizin önlenmesinde kalıcı bir Avrupa istikrar mekanizması oluşturulması ile mevcut 750 milyar euroluk kurtarma fonunun arttırılması konusunu da ele alacaklar.
Euronun ve Avrupa Birliği’nin geleceğinin mercek altına alındığı bir ortamda Merkel, zirve öncesinde yaptığı açıklamada, euro bölgesinin bölünmesine izin vermeyeceklerini belirtti.
Öte yandan Avrupa birliği dışişleri bakanlarının hafta başında aldığı kararlar da zirvede liderlerin onayına sunulacak.
Genel işler Konseyinde bakanlar, Türkiye’nin limanlarını ve havaalanlarını Kıbrıs Rum Kesimi’ne açmaması ve ilişkilerin normalleştirilmemesini not ederken, ilave yaptırıma gerek görmemişti.
 
Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr