Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TÜRKİYE, TNT OPERASYONLARINDA ÖNE ÇIKTI, PTTYE GÖZ DİKTİ

TÜRKİYE, TNT OPERASYONLARINDA ÖNE ÇIKTI, PTTYE GÖZ DİKTİ

TÜRKİYE, TNT OPERASYONLARINDA ÖNE ÇIKTI, PTTYE GÖZ DİKTİ16.12.2010

TNT Express Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız, ‘’Türkiye TNT operasyonlarında öne çıktığı. PTT’nin özelleştirilecek olması, TNT posta bölümünün Türkiye ile daha da yakından ilgilenmesine neden olabilir’’ dedi

Türk üreticisinin ihracatta yönünü değiştirmesi sayesinde yüzde 25 büyüyerek TNT Express Global operasyonları arasında birinciliğe yükseldiklerini anlatan TNT Express Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız, “İhracatçı yönünü değiştirerek akıllıca bir iş yaptı ve ihracatın ivmesini sürdürdü. Bu da bizim büyümemizin en önemli sebeplerinden biri oldu” diye konuştu.

hurriyet.com.tr’den Aslan Batur’un haberine göre, özellikle Güney Amerika, Kuzey Amerika ve Orta Doğu’da ağırlığın arttığını belirten Yıldız, “Bütün bunların toplamı tabi ki bir Avrupa ihracatı kadar olmuyor. Dünya genelinde Avrupa’ya yapılan gönderilerde de birinci sıradayız.

2011’de de yüzde 15 büyümeyi hedefliyoruz” dedi. Yıldız, şöyle konuştu: “TNT yönetimi BRIC kısaltmasını, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Doğu Avrupa ülkelerini de ekleyerek ‘BRICET’ olarak değiştirdi. Türkiye’nin hızla büyüyen ülkeler arasında yer alması, TNT’nin yatırım önceliği verilebilir ülkeler listesinde üst sırada olduğunu gösteriyor. TNT, posta ve kargo operasyonlarını ayırdı. Türkiye’de posta idaresinin özelleştirilecek olması, TNT posta bölümünün Türkiye ile daha da yakından ilgilenmesine neden olabilir.”

Kaynak: Aslan Batur/hurriyet.com.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr