Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / VERGİ LEVHASI ASMA ZORUNLULUĞU KALKIYOR

VERGİ LEVHASI ASMA ZORUNLULUĞU KALKIYOR

VERGİ LEVHASI ASMA ZORUNLULUĞU KALKIYOR16.12.2010

İşyerinde vergi levhası asma zorunluluğu tarihe karışıyor. Kamu alacaklarını yeniden yapılandırma paketinin içerisindeki düzenlemeyle vergi levhaları duvarlardan kaldırılacak
Maliye Bakanlığı, işyerlerinde duvara asılarak görüntü kirliliğine neden olan vergi levhalarının kaldırılması için düğmeye bastı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu levhaların anlamsız olduğunu, kaldırılması için çalışma başlatacaklarını söyledi. Vergi levhalarının kaldırılmasını öngören madde, torba yasa tasarısına Plan ve Bütçe Komisyonu'nda eklenecek.

Maliye kaynakları ise mükellef ile vatandaş arasında güven unsuru olarak kabul edilen vergi levhasının kaldırılmasının kayıt dışı ile mücadeleyi olumsuz etkileyeceğini düşünüyor . Tüketicinin alışveriş yaparken vergi levhası olan yerlerden gönül rahatlığıyla mal alabildiğini aktaran üst düzey bir yetkili, "Kaldırılması sisteme zarar verir. Alışveriş sonrasında fiş alan vatandaş aldığı faturayı vergi levhası ile de karşılaştırabiliyor. Bu karar, işletmeleri kayıt dışı çalışmaya itebilir. Kanuna aykırı belge düzenlenmesinin yolunu açabilir" uyarısında bulundu.

160 LİRA CEZA KESİLİYOR
Vergi levhası bulundurma veya asma zorunluluğuna uymayanlara 2010 yılı içerisinde 160 lira ceza kesiliyor. Vergi Usul Kanunu uyarınca gelir vergisi mükellefleri ile sermaye şirketleri her yıl mayıs ayının son gününe kadar vergi tarhına esas olan kazanç tutarları ile bunlara isabet eden vergi miktarlarını gösteren levhayı merkezlerine, şubelerine, satış mağazalarına iş sahipleri ile mükellefler tarafından kolayca okunup görülecek şekilde asmak zorunda.

Kaynak: Sabah
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr