Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / MAYA TAKVİMİNDE LOJİSTİK

MAYA TAKVİMİNDE LOJİSTİK

MAYA TAKVİMİNDE LOJİSTİK14.12.2010

Milattan önce 3 binli yıllarda Mayalar; zamanı, bugün bizlerin kullandığı Gregorian takviminden bile daha doğru olarak hesaplayıp gösteren bir metod geliştirdiler.

Maya Takvimi olarak adlandırılan ve 2012 yılına kadarki süreci gösteren bu takvim, neden zamanın sonunu 2012 yılı olarak işaret ediyor? Döneminin en gelişmiş uygarlıklarından olan ve bir anda tarih defterinden silinen Mayaların yok oluşları gibi takvimlerindeki “2012 SIRRI” da günümüze kadar gizemini korudu.
 
Bugün 2012 yılını “Dünyanın Sonu” olarak nitelendirenler olsa da, birçok insan bu tarihin bir “ÇAĞ DÖ- NÜMÜ”, büyük değişikliklerin miladı olacağı görüşünde... Maya Takvimindeki 2012 sırrının bir anlamı varsa bu elbette her şeyi olduğu gibi lojistik sektörünü de etkileyecektir. 
 
Kişisel olarak; Maya kültürünü oluşturan 'ileri zeka'ya saygı duysam da 2012 yılının bugün bazı insanların düşündüğü gibi gizemli bir anlam taşıdığını düşünmüyorum. Ama Maya efsanesi bir safsatadan ibaret olsa bile, 2012 yılına yalnızca bir yıl kaldığını da vurgulayarak, sanki MAYA DEĞİŞİMİ lojistik sektörüne de yansımış gibi görünüyor. Aslında bu yazım geçen ayki “Değişim Manifestosu” başlıklı yazımın devamı niteliğinde. Çünkü bu sayımızda da değişimin bazı izdüşümlerini bulacaksınız. Örneğin Kasım’da UTİKAD'da Başkanlık koltuğu değişti. Kosta Sandalcı'nın başarıyla dalgalandırdığı başkanlık bayrağını, sektörün saygın ismi Turgut Erkeskin devraldı. Turgut Erkeskin'in şirketi Genel Transport'un Dünyanın En İyi Forwarder Şirketi seçilmiş olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Turgut Erkeskin de birçok uluslararası lojistik organizasyonunun üyesi olarak bir ayağı sürekli yurtdışında olan biri. Dünyadaki lojistik trendlerini yakından takip edebilen bir isim. Ayrıca çok yönlülüğü işle de sınırlı değil, fotoğrafçılık gibi renkli ilgi alanları da bulunuyor. Biliyoruz ki; başarısının anahtarlarını önümüzdeki dönemde UTİKAD'ı daha da ileriye götürecek kapıları açmakta da kullanacaktır.
 
Kaynak: Burcu Gürses / Uta Lojistik
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr