Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ARAMEX, TÜRKİYE,DE %100ÜNÜ ALDI, ASYADA BÜYÜDÜ

ARAMEX, TÜRKİYE,DE %100ÜNÜ ALDI, ASYADA BÜYÜDÜ

ARAMEX, TÜRKİYE,DE %100ÜNÜ ALDI, ASYADA BÜYÜDÜ13.12.2010

Aramex; Türkiye, Malezya, Bangladeş ve Vietnam’da bir dizi stratejik satın alma ve ortaklık yaptığını ve Türkiye’deki ortaklık payını yüzde 100’e çıkardığını açıkladı.

Aramex Türkiye’de Aramex Uluslararası Hava Kargo Ve Kurye adı altında faaliyet gösteriyor.  Uluslararası ekspres kurye, hava - kara ve deniz kargo hizmeti veren firma, dünya genelinde 12 bin 500 ofisi,  66 bin 500 çalışanı ile en uzak noktalara ulaşma hedefini sürdürüyor.

Aramex, Türkiye den birçok yabancı ülkeye ve bu ülkelerden Türkiye ye ödemeli (collect) taşımacılık hizmeti de veriyor.

Firma Türkiye’de ortaklık payını yüzde 100’e çıkardığını açıkladı. Türkiye’de tamamen sözleşmeli lojistik sunucusu ve tedarik zinciri servis sağlayıcısı olarak konumlandı.

Türkiye’deki varlığını genişletmekteki amacı; daha fazla yatırım, dünya ekonoisinde belli bir büyüklüğe erişmiş Türkiye’de daha fazla esneklik sağlayacak stratejik adımlar atmak olarak açıklandı.

Asya’da da büyüdü
Firma Malezya’da ekspres kuryecilik yapan Avanti’nin çoğunluk hisselerini aldı. Böylece Malezya’daki tedarik zinciri ağına girmeyi amaçlıyor.

Bangladeş’te ise Expo Express Services adlı şubesinin hisse çoğunluğuna sahip oldu. Böylece 1996 yılından beri gayri safi milli hasılası yıllık ortalama yüzde 6 büyüyen ülkenin artan ihraç ürünlerinin lojistik yönetiminde daha fazla söz sahibi olmayı hedefliyor.

Aramex Vietnam’da da yatırıma giderek Masan Corporation’ın bir kuruluşu olan Masan Services adlı şirketle ortaklık kurdu.

Aramex Asya CEO'su Othman Aljeda’nın dış basına yaptığı açıklamaya göre, bu satın alma ve ortak girişimler Asya'da kapsamlı bir ağ inşa etmek isteyen firmanın son iki yıl içindeki çabalarının bir sonucudur.

Bangladeş edinimi ile birlikte Aramex Hindistan ve Sri Lanka operasyonlarını tamamlayacak, Vietnam ve Malezya’da artan varlığı ise, Singapur ve Endonezya dahil mevcut Güneydoğu Asya ağını güçlendirmiş olacak.

Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr