Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / BAŞKAN DR. YALÇINTAŞ: BÖLGEMİZ ÜLKELERİNİN ÖNÜNDE ÇOK PARLAK BİR GELECEK VAR

BAŞKAN DR. YALÇINTAŞ: BÖLGEMİZ ÜLKELERİNİN ÖNÜNDE ÇOK PARLAK BİR GELECEK VAR

BAŞKAN DR. YALÇINTAŞ: BÖLGEMİZ ÜLKELERİNİN ÖNÜNDE ÇOK PARLAK BİR GELECEK VAR06.12.2010

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, Uluslararası İşbirliği Platformu'nun düzenlendiği Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi'nin ikinci gününün açılışında konuştu.

Dr. Yalçıntaş, bölge ülkelerinin önünde “çok parlak” bir gelecek olduğunu belirterek, “İnanıyorum ki bizler bir araya gelerek, bu geleceği hep beraber, ortak olarak şekillendirirsek, her bir ülkeyi çok daha parlak günler bekliyor” dedi. Dr. Yalçıntaş, birçok başarılı insanın veya birçok kurumun veya başarılı devletlerin bir araya gelerek daha büyük başarılara imza atmalarının önemli olduğunu söyledi. Farklı bakış açılarına sahip insanların, kurumların bir araya gelerek, bilgi ve tecrübelerini paylaşmasının, sorunların daha kolay bir şekilde çözülmesi anlamına geldiğini dile getiren Dr. Yalçıntaş, birçok modern işletmenin bu yaklaşımı benimsediğini kaydederek, şöyle devam etti: “Biz İTO olarak, 350 bin tane işletmeyi bir araya getiriyoruz. 350 bin tane firmanın biraraya, yan yana, omuz omuza ortaya koyduğu fikirler, yaptığı çalışmalar, İstanbul'u ticari, ekonomik yönden çok daha güzel yarınlara taşıyor. Akdeniz Odalar Birliği çerçevesi içinde Akdeniz'e kıyısı olan 23 tane ülkenin firmaları, milyonlarca firmanın bir araya gelmesi, Akdeniz'in nasıl bir barış, ticaret denizi olabileceği hakkında birçok proje, yenilik üretmemize ortam sağlıyor. Bizler, daha iyiye gidebilmek için elbette birbirimizle rekabet edeceğiz ama mühim olan, bu rekabetin, yakıcı, kırıcı bir rekabet değil, aksine birbirimizi destekleyen, yan yana, beraber hareket edebileceğimiz bir rekabet olması.”

TİCARİ BAĞLANTILAR ARTTIKÇA POLİTİK BAĞLAR GÜÇLENİYOR
Dr. Yalçıntaş, Türkiye'nin 13 ülkeyle Serbest Ticaret Anlaşması imzaladığına, Ürdün'le yapılacak anlaşmanın imzalanma aşamasında olduğuna, Libya ve Körfez ülkeleriyle görüşmelerin devam ettiğine ve Türkiye'nin birçok ülkeyle vizeleri ortadan kaldırdığına değinerek, “Bu, ticaretle, ekonomiyle diplomasinin, dış ticaretle dış politikanın nasıl omuz omuza gittiğinin en bariz, en net göstergesi” dedi. Ülkeler arasındaki ticari bağlantıların artmasının, doğrudan doğruya ülkeler arasındaki politik bağların daha güçlü olmasına yol açtığını belirten Dr. Yalçıntaş, ülkeler arasında politik bağlar daha güçlü olunca, ülkelerarasındaki ticari bağların da ileriye gittiğini vurguladı. Dr. Yalçıntaş, “Bugün özellikle bölge ülkelerinin önünde çok parlak bir gelecek var. İnanıyorum ki, bizler bir araya gelerek, bu geleceği hep beraber, ortak olarak şekillendirirsek, her bir ülkeyi çok daha parlak günler bekliyor” diye konuştu.

Kaynak: İTO
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr