Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / AB VE RUSYA ULAŞIMDA İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR

AB VE RUSYA ULAŞIMDA İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR

AB VE RUSYA ULAŞIMDA İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR03.12.2010

AB ve Rusya,  iki taraf arasındaki ulaşımın daha güçlü ve güvenli hale gelmesi için işbirliğine gidiyor.

Geçtiğimiz hafta Moskova’da bir araya gelen AB Ulaştırmadan Sorumlu Komisyon Üyesi Siim Kallas ve Rusya Ulaştırma Bakanı Igor Levitin, AB ülkeleri ile Rusya arasındaki ulaşım ağını güçlendirecek ve tüm taşıma modlarını kapsayacak ortak bir çalışma yürütme kararı aldı.  Bu ortak çalışmadaki amaç Rusya’yı AB ulaştırma sistemine dahil ederek, AB ile Çin arasındaki yük trafiğinde Rusya’nın daha güvenli bir transit ülkesi haline gelmesini sağlamak.

AB Komisyonu’ndan alınan bilgiye göre, iki ülkenin temsilcileri ana hedeflerin yanı sıra 6 spesifik proje için anlaşmaya vardı.  Traflar gelecek ilk hava ulaştırma zirvesinde olası doğal afetlere karşı hava kargo alanında bir anlaşma imzalama kararı aldı.  Taraflar hava ulaşımının yanı sıra, denizlerde, nehirlerde ve limanlardaki gemilerin kontrolü için uygulanan prosedürlerin de daha uygun hale gelmesini sağlayacak.  AB ve Rusya ayrıca, Çin ile Rusya arasındaki transit yolların hem karayolunda hem demiryolunda daha hızlı ve güvenli hale gelmesi için ortak çalışma yürütecek.

Toplantı sonrasında bir konuşma yapan Siim Kallas, Igor Levitin ile yapılan görüşmeden memnun kaldıklarını belirtti. Kallas, “Bugün burada iki ülkenin ulaşım alanındaki sıkı işbirliği konusunda önemli bir ilerleme kaydettik. Bu işbirliği ile ulaşım ağını sadece Rusya’ya kadar değil Çin’e kadar güvenli hale getireceğiz” dedi.
 
Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr