Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / KAR 4 HAVAALANINI HAVA TRAFİĞİNE KAPATTI

KAR 4 HAVAALANINI HAVA TRAFİĞİNE KAPATTI

KAR 4 HAVAALANINI HAVA TRAFİĞİNE KAPATTI02.12.2010

Soğuk hava ve kar yağışı, başta İngiltere ve Almanya olmak üzere Avrupa'nın batısını etkisi altına aldı. Şiddetli kar yağışı nedeniyle Batı Avrupa'daki 4 havaalanı hava trafiğine kapatıldı

Soğuk hava ve kar yağışı, başta İngiltere ve Almanya olmak üzere Avrupa genelinde  etkili oluyor. Avrupa'nın batısını etkisi altına alan şiddetli kar yağışı nedeniyle Batı Avrupa'daki 4 havaalanı hava trafiğine kapatıldı.

İngiltere'nin kuzeyinde, İskoçya ve kuzey batı İngiltere'de kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu.

Meteoroloji yetkilileri, ülkede son 17 yılın en soğuk Kasım ayının yaşandığını bildiriyor. İngiltere'de olumsuz hava koşulları sebebiyle yüzlerce okul tatil edildi, karayolları ve demiryolları kapatıldı.

Yetkililer, doğu Midlands, doğu ve kuzey doğu İngiltere, başkent Londra ve güney batı İngiltere'de yoğun kar yağışı uyarısı yapıyor.
İskoçya'da da etkili olan kar yağışından dolayı 850 okulun kapatıldığı bildiriliyor.
Ülke genelinde havaalanları açık, ancak Aberdeen, Durham Tees Valley, Edinburgh Uluslararası, Londra City ve Londra Gatwick gibi havaalanlarından uçuşlarda aksamalar olduğu belirtiliyor ve yolculara seyahat etmeden önce uçuşlarıyla ilgili bilgi almaları tavsiye ediliyor.
     
Soğuk havanın bu hafta boyunca İngiltere genelinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.
Almanya'nın birçok bölgesinde görülen kar yağışı, Fransa, Polonya, Hollanda ve Belçika'yı da etkiliyor.

4 havaalanı kapalı
Avrupa hava trafik kontrol yönetimi Eurocontrol'dan yapılan açıklamada, İngiltere'nin en işlek havaalanlarından biri olan Gatwick, İskoçya'nın Edinburg, Fransa'nın güneyindeki Lyon-Bron ile İsviçre'nin en büyük ikinci havaalanı olan Cenevre havaalanlarının, uçak pistlerindeki kar temizleme çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatıldığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Tegel ile İspanya'nın kuzeyindeki bir havaalanında uçak seferlerinin ertelendiğine ilişkin bilgiler geldiği belirtildi.
İsviçre meteoroloji ajansı Meteosuisse, merkezi, Avrupa'nın batısında bulunan alçak basınç cephesinin doğuya kayışının yavaş olması nedeniyle bugün gün boyunda kar yağışının devam edeceğini duyurdu.

Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr