Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / SAMSUN LİMANI YENİDEN DOĞUYOR

SAMSUN LİMANI YENİDEN DOĞUYOR

SAMSUN LİMANI YENİDEN DOĞUYOR30.11.2010

Limanın yeni sahibi Ali Avcı, “Samsun Limanı Türkiye’nin en prestijli limanı haline gelecek. Liman bizim işimiz ve bunu iddialı şekilde söylüyoruz" diyor.

Özelleştirme sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ceynak Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı özelleştirme sonrası 6 ay önce limanı devraldıklarını dile getirerek, limana 32 milyon dolar yatırım yapmayı hedeflediklerini şu ana kadar bunun yaklaşık 20 milyon dolarını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ali Avcı, “Samsun Limanı Türkiye’nin en prestijli limanı haline gelecek. Liman bizim işimiz ve bunu iddialı şekilde söylüyoruz. Makine parkımız büyük bir gelişim yaşıyor. 6 aylık süreç içinde 6 tane yeni vinç aldık. 10 tane değişik ebatlarda forklift aldık. Ekskavatörler alındı. Bir tane makine aldık fiyatı 3 milyon 500 bin avro. 3 tane olan silo sayısı 9’a çıktı. Yeni depo alanları yapıldı. 20 bin metrekare kapalı alan yapıldı. Limanın içindeki yıkık dökük alanları yıkıp yerine imrenilecek mekânlar yapıldı. Limanın altyapısı yeniden yaptık. 4 – 5 yerde çökertme alanları yaptık artık limana pislik akmıyor. Depolama alanımız 20 bin tondan 200 bin tona çıktı. Liman içi yatırımlarımız devam edecek. Yatırımlar yapılırken hizmeti de üst seviyeye çıkarttık. 1953 yılında limanın kullanma kapasitesi 4 buçuk milyon tondu. 2010 yılında ise 18 milyon ton olan kapasitenin ancak 1 buçuk milyon tonu kullanılıyor” dedi.
2011 yılında Rusya ile yeni bir dönem başlayacağını belirten Ceynak Grup Başkanı Ali Avcı, bir dönem İstanbul ekonomisine büyük katkı sağlayan bavul ticaretinin Samsun için de büyük önem taşıyacağına inandığını söyledi. Ali Avcı, “2011 yılında Rusya ile vize kalkıyor. Samsun bu şansı çok iyi kullanmalı. Liman bu konuda itici güç olabilir. Bavul ticaretinin gelişmesi halinde şehrin özellikle üst kısımlarlında küçük atölyeler de üretimler başlar ve ilin ekonomisine büyük katkı sağlar. Bu şansı çok iyi kullanmalıyız. Bu arada şunu da belirtmeliyim ki ben şirketimin merkezi olarak Samsun’u yaptım. Bu şehirde kazandığımı bu şehre hem yatırım olarak hem de vergi olarak vereceğim” dedi.
 
AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ile birlikte Samsun Limanı’nı ziyaret ederek, limanda yapılan tüm değişimleri yerinde inceledi. Ali Avcı’ya limanı adeta yeniden yaptığı için teşekkür eden Öztürk, “ Bir Samsunlu olarak Türkiye’nin gurur kaynağı olacak bir limanın temelli atılmış. Burada yapılan hizmetler göz kamaştırıyor. Samsun ekonomisinin kalbi burada atacak. Burada yeni yapılan silolar ve makine ekipmanları bir anda yatırımcının gözünü buraya dikiyor. Bir makinenin değeri 3 buçuk milyon avro. Bu inanılmaz bir yatırım. Bu para ile bir fabrika kurulur. Eğer bir yatırımcı tek bir makine için bu parayı yatırıyorsa bu limanın kalitesinin ve önemini gösteriyor” dedi.
  
Samsunport Terminal Müdürü M. Halit Bezek ve Liman Müdürü Bedir Yıldırım, limanı tüm yönleriyle Lojiport Yayın Yönetmeni Selçuk Onur'a anlattılar. 20 Aralık'ta yeni haftalık tutkunuz haline gelecek gazetede okuyabilirsiniz...
Kaynak: Lojiport

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr