Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / KITA, YÜZÜNÜ IRAKA ÇEVİRDİ

KITA, YÜZÜNÜ IRAKA ÇEVİRDİ

KITA, YÜZÜNÜ IRAKA ÇEVİRDİ26.11.2010

Avrupa’da başarılı projeler gerçekleştiren KITA Lojistik, Erbil’de açtığı ofisiyle “Şimdi sıra Orta Doğu’da” diyor.

Hava, deniz, demiryolu, karayolu taşımacılığının yanı sıra depolama, tedarik zinciri yönetimi ve proje taşımacılığı gibi tüm lojistik hizmetleri bünyesinde barındıran KITA Lojistik, Irak’ın Erbil kentinde ofis açtı. Böylece Irak’ta tüm lojistik hizmetleri tek elden veren ilk Türk şirketi olan KITA, Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetler bölgesindeki gücüne güç kattı.

Şirket bünyesinde Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetlerle özel olarak ilgilenen bir departman kuran KITA Lojistik, bölgeye gönderilmek üzere yılda ortalama 800 ile 1000 tır arası yükleme yapıyor. KITA Lojistik, Orta Doğu’da Katar, Bahreyn, Kuzey Irak ve Ürdün, Türki Cumhuriyetlerde ise Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan ve Azerbaycan gibi ülkelerde hizmet veren Türk inşaat şirketleri ile Türkiye’den ham madde tedarik eden global şirketlerin yüklerini taşıyor. Ayrıca yurt dışından Türki Cumhuriyetlere gönderilen yüklerin Türkiye üzerinden transit taşınması hizmetini de veriyor.
Konu ile ilgili bilgiler veren KITA Lojistik Genel Müdürü Emre Eldener, “Bugüne kadar KITA olarak Avrupa’da birçok başarılı sevkiyat gerçekleştirdik. Şu an Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetlerde özellikle inşaat, enerji, petrol ve doğal gaz sektörlerinde bulunan çözüm ortaklarımız için gerçekleştirdiğimiz lojistik faaliyetlerde ciddi bir artış var. Bu artışın önümüzdeki dönemde giderek hız kazanacağını düşünüyoruz. Biz de bu doğrultuda ortaya çıkacak taleplere daha iyi yanıt verebilmek amacıyla Irak’ta bir ofis açmayı ve genel merkezimizde bölgede gerçekleştirilen projelerle en ince ayrıntısına kadar ilgilenen bir departman kurmayı kararlaştırdık” dedi.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr