Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TNT EKSPRESTE YATIRIM ÖNCELİĞİ TÜRKİYENİN

TNT EKSPRESTE YATIRIM ÖNCELİĞİ TÜRKİYENİN

TNT EKSPRESTE YATIRIM ÖNCELİĞİ TÜRKİYENİN25.11.2010

TNT Ekspres Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız, TNT Ekspres’in Türkiye’ye önem vererek yatırımlar konusunda kendilerine öncelik tanıdığını bildirdi.

Turgut Yıldız, merkezi Hollanda’da bulunan TNT’nin dünya çapında posta ve ekspres teslim ihtiyaçları sunduğunu, 200′ün üzerinde ülkede faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, TNT Ekspres’in 1988′den bu yana Türkiye’de bulunduğunu, bu yılın ilk 9 ayında yüzde 26 büyüme yakaladıklarını kaydetti.

Yıldız, TNT’nin iyi bir yıl geçirdiğini ve 2010′un kendileri için büyüme ve yatırım yılı olduğunu belirterek, bu yılın başında Sabiha Gökçen Havaalanı için 8 milyon avroluk bir yatırım gerçekleştirip kendi operasyon merkezlerini açtıklarını, Sabiha Gökçen Havalimanı operasyon merkezinin TNT Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olduğunu söyledi.

TNT Ekspres’in Liege’de bulunan ana merkezinden Türkiye’ye gelen ve Türkiye’den Liege’ye giden TNT uçaklarının Sabiha Gökçen Havalimanı’na inip buradan kalktığını, havayoluyla gelen gönderiler ve Avrupa Karayolu Hizmet ağı dahilinde TIR’lardaki gönderilerin de burada bulunan operasyon merkezinde işlem gördüğünü hatırlatan Yıldız, şunları kaydetti:
”Bu yatırımla, TNT uçakları ile gelerek işlem görecek günlük gönderi hacmi 60 ton, karayolundan gelerek işlem görecek gönderi hacmi ise 30 ton oluyor. Günlük toplam işlem görecek gönderi adedi ise 8 bin civarında. Operasyon merkezine önümüzdeki yıllarda da yatırımlarımızı sürdüreceğiz.

2009 yılında Samsun, Diyarbakır, Van ve Elazığ’da, bu yıl ise Erzurum’da yeni açtığımız acentelerle yurt içinde 36 noktada hizmet veriyoruz. Ayrıca yıl içinde 110′dan fazla yeni personel alımı gerçekleştirdik. Bütün bu olumlu gelişmelerle 200 TNT ülkesi arasında çalışma modelimiz diğer ülkelere örnek gösteriliyor. TNT Ekspres, Türkiye’ye önem vererek yatırımlar konusunda bize öncelik tanıyor.”

-”LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE 2011′DE YÜZDE 16 BÜYÜME ÖNGÖRÜYORUZ”-
Turgut Yıldız, kriz öncesinde yüzde 16 büyüme gösteren lojistik sektörünün, kriz sırasında yüzde 12 seviyesine düştüğünü, özellikle uluslararası taşımacılık, ihracat ve ithalat anlamında artış göstererek yurt içi durgunluğunu kapattığını, 2011 yılında büyümenin artacağını ve eski seviyeye, yüzde 16′lara çıkacağını öngördüklerini ifade etti.

Karbon ayak izini düşürmede yürüttükleri projelere de değinen Yıldız, büyük bir ağacın hayatı boyunca atmosferde 1 ton karbondioksit temizlediğini, 2 saatlik uçuşta 1 ton karbondioksit gazı salındığını, bunun için bir ağaç dikmek gerektiğini belirtirken, TNT Türkiye olarak 2007′nin başından beri tüm uçuşları takip ettiklerini, Karbon Ayakizi Sürdürülebilirlik Raporları kapsamında eşdeğer karbondioksit salımını hesaplayarak, uçuşlarını dengelemek için her 6 ayda bir bu uçuşları dengeleyecek kadar ağacı Gebze’deki TNT ormanına diktiklerini anlattı.

Temiz Araç Projesi kapsamında araçların neden olduğu gaz emisyonlarının azaltılarak çevreci araçlar ve doğru sürüş tekniği ile birlikte çevreye daha az zarar verilmesinin amaçlandığını bildiren Yıldız, bu proje kapsamında geçtiğimiz 3 yıl boyunca ortalama 150 bin avro benzin tasarrufu sağlandığını kaydetti.

Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr