Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GEFCO, MULTIMODAL UYGULAMADA ÇOK İDDİALI

GEFCO, MULTIMODAL UYGULAMADA ÇOK İDDİALI

GEFCO, MULTIMODAL UYGULAMADA ÇOK İDDİALI23.11.2010

Gefco, multimodal taşımacılık uygulamasını ekonomik ve çevreye saygılı, etkin lojistik hizmetler talebine bağlı olarak güçlendirdiğini, uzmanlık ve know-how gücünün yeşil lojistikte de öne çıktığını iddia etti

Gefco’dan yapılan açıklmaya göre, müşterilerinin ihtiyaçlarına en iyi cevap verebilecek lojistik çözümleri  tasarlıyor ve uyguluyor. 

Gefco Avrupa, Rusya ve Orta Asya Bölgelerinden Sorumlu Demiryolu Yöneticisi Ralf-Charley Scultze’un"Multimodal taşımacılık talebi özellikle çevre kısıtlamaları nedeniyle büyüyor" dediği ve her geçen gün daha fazla firma sürdürülebilir kalkındırma politikaları üzerinde çalıştığını söylediği bildirildi.
 
Kombine taşımacılık da yapan Gefco, multimodal taşımacılıkta da iddalı olduğunu vurgulayarak, sanayinin ihtiyaçlarına en uygun çözümler ile cevap verebildiğini ve yüksek kalitede hizmet sunmanın yanı sıra, karayolu taşımacılığında sunduğu çözümlerle pazarda oldukça rekabetçi bir yapıya kavuştuğunu savundu.
 
Çözüm örnekleri
Gefco bu iddalarına Vigo-Saint Nazaire kara-deniz-kara yolunu, Çin’in Wuhan kenti için kara-deniz-su yolunu ve  Paris- Madrid tesisleri için karayolu-demiryolu-karayolu çözümlerini örnek gösterdi.

Vesoul-Kaluga demiryolu hattından sonra, Gefco multimodal taşımacılık hizmetini geliştirmeye devam etti. 5 Mart 2010 yılından itibaren Rusya’daki Klauga tesislerinden, Fransa’daki Vesoul’a haftada 5 kere trenle gidiş dönüş yapılıyor. Gefco multimodal hizmetlerini Unilever’in Madris-Paris hattında yaptığı gibi müşteriye özel çözümler üretebiliyor.

Ikea firması da Marsilya’ya yakın Fos limanı ve Paris için intermodel dağıtım akışını yapabilmek için Gefco’dan özel talepte bulundu. Diğer projeler arasında ise Rusya ve Koper-Slovenya arası bağlantı için Slovakya’nın Dobra kenti üzerinden ilerleme, Baltık limanları ile Orta Asya arasındaki bağlantı ve Almanya- Türkiye hattı yer alıyor. Gefco kombine taşımacılıktaki know-how gücü ve uzmanlığı ile gelişmekte olan lojistik sektörünün önemli oyuncuları arasındadır.
 
 
Gefco’nun, ‘’karşılaşılabilecek bütün zorluklar ve problemlerin karşısında ne olursa olsun’’ son derece güvenilebilir bir taşımacılık sağladığı bildirildi. Ralf-Charley Scultze konuya ilişkin yaptığı açıklamada:  ‘’Örnek vermek gerekirse, taşıma modlarını konsolide ederek ve gruplandırarark demiryolu ulaşımında önemli başarılar elde ettik. Ayrıca demiryolu ağı içinde oluşabilecek herhangi bir acil durumda taşımacılığı sekteye uğratmadan müdahale edebilecek uluslararası ağa sahibiz’’  dedi.
 
Gefco’nun lojistik mimarlığı
Gefco lojistik mimarlığı ve bütünleştirici özelliğiyle yönetimi altındaki pek çok önemli oyuncuyu yönetebilecek nitelikte olduğu, özellikle uzun mesafe taşımacılığında nakliye acenteleri , vagon ve konteyner konsolidasyon operatörleri, demir yolu şirketleri gibi pek çok farklı firma ile çalıştığı belirtilerek, Ralf-Charley Schultze’un ‘’ Gefco’nun rolü bu tedarik zincirinde bütünleştirici olmak’’ dediği bildirildi.
 
Gefco’nun öngörüsü
Gefco’dan yapılan açıklamda şu öngörülerde bulunuldu:
“Yeşil lojistik” kavramının ortaya çıkması ile beraber demiryolu taşımacılığı artık çok tercih edilen bir ulaşım modeli haline geliyor. Doğu-Batı, Kuzey-Güney yönlerinde toplam on Pan-Avrupa koridorunun çıkması ile beraber Avrupa’da trafik yolları yeniden şekillendiriliyor. Demiryolu Doğu Avrupa  ve Rusya için de ayrıca önem taşıyor.’’

Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr