Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / BÜYÜK ÖDÜL İDONUN OLDU

BÜYÜK ÖDÜL İDONUN OLDU

BÜYÜK ÖDÜL İDONUN OLDU11.11.2010

İDO, KalDer ve TÜSİAD tarafından düzenlenen Ulusal Kalite Ödülleri’nde bu yıl Ulusal Kalite Büyük Ödülü’nün sahibi oldu.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen Kalite Kongresi kapsamında verilen Ulusal Kalite Büyük Ödülü’nün sahibi İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) oldu. 2008 ve 2009 yıllarında Ulusal Kalite Ödülleri’nde Başarı Ödülleri alan İDO, bu sonuçla kalite çıtasını ulusal çaptaki en üst seviyesine taşıma başarısını gösterdi.

Ulusal Kalite Büyük Ödülü’nü, Kalder Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan ile TÜSİAD yönetiminden alan İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, ödül töreninde yaptığı konuşmada, 2006’da başlayan mükemmellik yolculuğunda bugün ulaşılan başarının, tüm İDO çalışanlarının samimiyetle kurum kültürüne dönüştürdükleri kalite anlayışında yattığını söyledi.

Şirket olarak İstanbullulara daha kaliteli ve konforlu hizmet sunmak hedefiyle “Mükemmellik Hareketi”ne katıldıklarını anlatan Ahmet Paksoy, İDO’ya dışarıdan objektif bir gözle bakıp, öz değerlendirme yaparak, eleştirel ve yeni bir bakış açısıyla şirketi tekrar yapılandırdıklarını belirtti.

Paksoy, İDO’nun, her zaman kendine artı değer yaratmak isteyen, gelişime açık, yenilikçi bir duruş benimsediğini söyleyerek, önemli bölümü teknik alt yapıdan oluşan işletmenin, kalite temelinde içselleştirdiği yönetim ve çalışma süreçleriyle bu başarıya ulaştığını vurguladı. Paksoy, şunları söyledi:

“İDO, alanında rakipsiz olmasına karşın, özel sektör değerleriyle, kaliteli ve kusursuz hizmet anlayışıyla karlılık hedefleri oluşturdu ve her adımda ‘artı değer yaratma’ vizyonunu unutmadan, kendisiyle yarıştı. Yaşamaktan gurur duyduğumuz, bir dünya kenti olan İstanbul’a ve İstanbul halkına hizmet etmek, bizler için her zaman itici bir güç oldu. İstanbulluların ulaşım alternatiflerini geliştirmek için yürüttüğümüz çalışmalarda, ‘güvenli, konforlu ve kaliteli hizmet’ anlayışını kendimize şiar edindik. Ve yıllar içerisinde bu güzel kentin ‘modern yolculuk kültürü yaratan dinamik işletmesi’ kimliğimizle, hem içimizden şirketler çıkarabilecek güce eriştik, hem de dünyaya know-how sunabilecek bir kalite, tecrübe ve yetkinlikle yol alır olduk.”

“İDO’nun başarısı tüm kamu kurumlarına örnek olacaktır”
İDO’nun kalite yolculuğunda ulaştığı Ulusal Kalite Büyük Ödülü’nün, kamu hizmeti veren diğer kurumlar açısından da motive eden, heyecan yaratan bir adım olacağına inandığını belirten Paksoy, “İDO’nun başarısı tüm kamu kurumlarına örnek olacaktır” diye konuştu.

Ödülün gerçek sahibinin, kalite hedefine inanarak yıllarca gece, gündüz emek veren, bu süreçleri yaşama geçiren İDO çalışanları olduğunu belirten Ahmet Paksoy, başarının İDO’ya her zaman destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile çalışanları ve yöneticileriyle tüm İDO ailesine ait olduğunu vurguladı.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, İDO’nun Ulusal Kalite Büyük Ödülü’nün ardından, İstanbul halkının ve Türk iş dünyasının heyecan ve gurur duyacağı daha büyük başarılara imza atacağını sözlerine ekledi.

İDO’nun Mükemmellik Yolculuğu Mart 2006’da başladı
Mart 2006’da Ulusal Kalite Hareketi’ne katılarak “Mükemmellik Yolculuğu”na başlayan İDO, EFQM Mükemmelik Modeli’ni uygulamaya koyarak kurum içinde kalite çalışmalarını başlattı.
Kurum yapılanması ve kurum içi-dışı hizmetlerini EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde düzenleyen İDO, tüm proje, eğitim, organizasyon ve hizmet noktalarını “kalite” hedefiyle etkin ve verimli bir sisteme dönüştürmek için iyileştirme sürecine girdi.

Haziran 2007’de Interferry (Uluslararası Feribot Taşımacıları Birliği) tarafından yolcu sayısı ve filosuyla “Dünya Birincisi” seçilen İDO, yolcu, tedarikçi, hissedar tüm paydaşlarının memnuniyet kriterlerini değerlendirerek, kalite sürecinde yürüttüğü çalışmaların seyrini de ölçümledi.

Ulusal Kalite Hareketi Proje Ekibi oluşturan İDO, iyileştirme çalışmaları kapsamında 2007’de “Mükemmellikte Yetkinlik” onayı almaya hak kazandı. İDO, 2008 ve 2009 yıllarında da KalDer Başarı Ödülü’nü almıştı.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr