Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / İTO MECLİSİNDE SİNCAN GÜNDEMİ

İTO MECLİSİNDE SİNCAN GÜNDEMİ

İTO MECLİSİNDE SİNCAN GÜNDEMİ10.11.2010

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi, yarın 'rüşvet' suçlaması ile tutuklanan Başkan Murat Yalçıntaş'ın durumunu konuşacak.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş’ın yüksek yargıda rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanmasının ardından ilk kez yarın toplanacak İTO Meclisi’ne “Yalçıntaş’ın tutukluluğu” damgasını vuracak. Edinilen bilgilere göre, meclis toplantısında Yalçıntaş’ın durumu ile ilgili kürsüden konuşmak isteyen meclis üyelerinin sayısı 15’i buldu.

Bunun üzerine İTO yönetimi de meclis üyelerinin dava ile ilgili sorularına yanıt vermek amacıyla tam kadro toplantıya katılma kararı aldı. Her ayın ikinci perşembesi gerçekleştirilen ve zaman zaman ateşli tartışmaların yaşandığı meclis toplantısında bu kez katılım rekoru kırılması bekleniyor. Çünkü 257 meclis üyesi, yarınki toplantıda 26 Ekim’den beri Sincan F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan başkanları Murat Yalçıntaş’ın durumu ile ilgili son bilgileri almak istiyor.

Görüşe izin çıkmadı
 Rüşvet operasyonu ile ilgili görüş belirtmek isteyen işadamlarının toplantıda söz almak için Meclis Divanı’nı talep bombardımanına tuttuğu belirtiliyor. Bu arada dün Yalçıntaş ile görüşmek üzere Ankara’ya giden bir grup İTO Meclis üyesinin ziyaretine, ‘yakın akraba’ olmadıkları gerekçesi ile izin verilmedi. Öte yandan, Yalçıntaş’ın avukatlarının tutukluluk kararının bozulmasına ilişkin yaptığı itiraz reddedilirken, avukatların ikinci bir itiraz için hazırlık yaptığı öğrenildi.


3 İDTM yöneticisi ifadeye çağrıldı
Bugüne kadar rüşvete bulaştığı iddia edilen İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) yönetimi içinde tutuklanan tek isim Yalçıntaş olurken, bir önceki dönem İDTM Yönetim Kurulu’nda görev yapmış 3 ismin daha ifade vermek üzere Ankara’ya çağrıldığı öğrenildi. Hâlâ Yalçıntaş ile birlikte İDTM Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İlhan Parseker, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Çınar ve İTO’da Yalçıntaş’a muhalefeti ile tanınan İTO Meclis Üyesi Ali Kopuz’un davaya bakan cumhuriyet savcıları tarafından bugün Ankara’da sorgulanması bekleniyor.

Kaynak: Radikal
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr