Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / KAPIKULEDEKİ TIR KUYRUĞU BULGARİSTANDAN KAYNAKLANIYOR

KAPIKULEDEKİ TIR KUYRUĞU BULGARİSTANDAN KAYNAKLANIYOR

KAPIKULEDEKİ TIR KUYRUĞU BULGARİSTANDAN KAYNAKLANIYOR09.11.2010

Kapıkule’de yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR’lar 8 km kuyruk oluşturdu. TIR sürücüleri isyan etti. Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç’a göre, sorun Bulgarlardan kaynaklanıyor

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR’lar 8 kilometre kuyruk oluşturdu. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın ziyareti öncesi eriyen kuyrukların yeniden başlaması TIR sürücülerini isyan ettirdi.

DHA’dan Fırat Keskinkılıç’ın ahberine göre, kuyrukta bekleyen sürücüler, ”Bakan gelecek diye bütün TIR’ları hızla gönderdiler. Ancak bakan gidince kuyruk yine başladı” diye tepki gösterdi.

Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın Kapıkule Sınır Kapısı’na yaptığı ziyaret öncesinde, cuma günüden itibaren oluşan TIR kuyruğu eritildi. Bakanın dün Kapıkule’ye yaptığı denetim sırasında kuyruk oluşmadı. Ancak bakanın ayrılmasından sonra yeniden başlayan kuyruk bugün 8 kilometreyi buldu. Avrupa ülkelerine ihraç ürünü taşıyan TIR’ların oluşturduğu kuyruğun 8 kilometreyi bulması sürücüler çileden çıkardı. Bakan Yazıcı’nın ziyereti öncesinde gümrük personeli ve polis ekiplerinin, oluşan kuyruğu eritmek için önceki gün aralıksız çalıştığı bildirildi. 

Kapıkule’den çıkan sürücünün kuyrukta beklemenin kaderi olduğunu belirten şöförler, “Her hafta bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Dün öğrendiğimize göre bakan gelmiş Kapıkule’ye ve hiç TIR kuyruğu oluşmamış. Bugün ise kuyruğun ucu görünmüyor. Keşke hergün bakan gelse de, biz de kuyrukta beklemekten kurtulsak” dedi.
‘Sıkıntı Bulgar tarafında’
Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç, kendi sahalarında personelin 6 peron ile hizmet verdiğini belirterek şunları söyledi:
“Biz aralıksız çalışıyoruz. Ancak Bulgaristan tarafı daha yavaş çalışıyor. Her zaman onlara hızlı çalışmaları konusunda ricada bulunuyoruz. Bakanımız gelecek diye dün onlara da söyledik. Cuma günü Bulgar tarafı 24 saat içinde 834 TIR aldı. Dün ise 894 TIR geçiş yaptı. Bugün ise saatte 31 TIR alıyorlar. Yani alım sayısı düştü. Bulgar tarafı dünkü çalışma eforu ile çalışsaydı kuyruk daha az olurdu. Kesinlikle bizden kaynaklanan bir sıkıntı yok. Aralıksız çalışıyoruz. Ancak Bulgar gümrük sahası dolu olunca TIR’lar ilerleyemiyor.”
Kaynak: Fırat Keskinkılıç/Edirne, (DHA)
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr