Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TOBB BAŞKAN YARDIMCISI HALİM METE, BSEC-URTA BAŞKAN YARDIMCILIĞINA SEÇİLDİ

TOBB BAŞKAN YARDIMCISI HALİM METE, BSEC-URTA BAŞKAN YARDIMCILIĞINA SEÇİLDİ

TOBB BAŞKAN YARDIMCISI HALİM METE, BSEC-URTA BAŞKAN YARDIMCILIĞINA SEÇİLDİ05.11.2010

TOBB/ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) onursal üyesi olduğu Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı- Kara Taşıma Kuruluşları Birliği (BSEC-URTA) 18. Genel Kurulu, İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirildi. Genel Kurul’da yapılan seçimlerde BSEC-URTA 2011 Dönem Başkan Yardımcılığına, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete seçildi.

BSEC-URTA Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Halim Mete, tarihi İpekyolu'nun canlandırılması için düzenlenen “İpek Yolu TIR Kervanı” projesine değinerek, bölgesel işbirliğinin önemine dikkat çekti. Mete, Türkiye taşımacılarının yaşadığı yetersiz geçiş belgesi sorununun çözümü ve KEİ geçiş belgesinin yaygınlaştırılması için işbirliği çağrısında bulundu. Konuşmasında, çok taraflı geçiş belgelerinin ikili taşımalar için de geçerli olacak hale getirilmesinin önemine değinen Halim Mete, BSEC-URTA’nın kuruluşunun 10. yılının kutlanacağı 2011’de, ilk hedefin bu uygulamanın birliğe üye birkaç ülkeye daha yaygınlaştırılması olduğunun altını çizdi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı- Kara Taşıma Ulaştırma Kuruluşları Birliği (BSEC-URTA)
BSEC-URTA, Karadeniz Ekonomik İş Konseyi’nin ilk “Uluslararası Taşımacılık Formu”nda alınan bir karar ile 24 Ekim 2001 tarihinde KEİ üyesi 11 ülke tarafından Türkiye’de kuruldu. Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU)’nin de destek verdiği BSEC-URTA’nın temel amacı; 1992 yılından bu yana bölge hükümetleri ile işbirliği içerisinde çalışmalarını yürüten KEİ bünyesinde, özel sektöre katkı sağlanması ve sorunların çözümlenmesi için ortak projeler yürütmek. Üye ülkeler ise Türkiye, Arnavutluk, Rusya, Ermenistan, Ukrayna, Moldova, Sırbistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan ve Romanya.

Kaynak: TOBB

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr