Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / TÜRKMENİSTAN VİZESİ NAKLİYECİYİ ZORLUYOR

TÜRKMENİSTAN VİZESİ NAKLİYECİYİ ZORLUYOR

TÜRKMENİSTAN VİZESİ NAKLİYECİYİ ZORLUYOR05.11.2010

Çani Lojistik Taşımacılık San ve Tic. Ltd. Şti Genel Müdürü Hasan Sönmez, Arap ülkelerinin büyük bölümüne sağlanan vizesiz geçiş üstünlüğünün Türk Cumhuriyetleri ile de gerçekleştirilmesi gerektiğini, “önceliğin de Türkmenistan’a verilmesi gerektiğini belirtti.
Türkmenistan vizelerinin en az 1 ayda çıktığına işaret eden Sönmez, “Türkmenistan önemli bir geçiş kapısı. Afganistan’a, Çin’e, Kırgızistan’a, birçok ülkeye buradan geçiyorsunuz. Vize alamayınca da araçlarımız ister istemez yatıyor. Bu sorun çözülmeli” ifadelerini kullandı.
 
Mersin’de 2002’den bu yana uluslar arası kara taşımacılığı yaptıklarını kaydeden Hasan Sönmez, 45 adet özmal araçları bulunduğunu bildirdi. Ağırlıklı olarak Avrupa, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri’ne taşıma yaptıklarını dile getiren Sönmez, tekstil ve inşaat malzemeleri taşıdıklarını söyledi. Geçen yıl ekonomik kriz nedeniyle sektörün sıkıntı yaşadığını, firma olarak kendilerinin de bu sıkıntıdan etkilendiğini anlatan Hasan Sönmez, o dönemde iş hacimlerinin yaklaşık yüzde 30-40 azaldığını anlattı. Bu yıl ise özellikle tekstil sektöründeki ciddi hareket nedeniyle iş hacimlerinin yeniden yüzde 30-40 arttığına dikkat çeken Sönmez, “Biz ağırlıklı olarak Kayseri, Maraş ve Antep’ten tekstil ürünleri taşıyoruz. Bu sektörün canlanması ile iş hacmimiz de büyük ölçüde arttı” dedi.  Mersin’in yanı sıra 3 yıl önce İstanbul’da da bir ofis açtıklarını bildiren Hasan Sönmez, çalışmalarını 22 kişi ile sürdürdüklerini açıkladı. Yurtdışında ofisleri bulunduğunu da anlatan Sönmez, ilk yurtdışı ofislerini 2005’te açtıklarını söyledi. Irak ve İtalya’da şubeleri bulunduğunu kaydeden Sönmez, gelecek yıl Özbekistan’da da bu ofis açmayı planladıklarını ifade etti. Oldukça iyi bir yıl geçirdiklerine işaret eden Hasan Sönmez, bu yıl 15 yeni araç yatırımı gerçekleştirdiklerini anlattı. Gelecek yıl da yaklaşık 10 yeni araç yatırımı planladıklarını ifade eden Sönmez, şöyle konuştu: “Mersin’de lojistik sektörünün önü çok açık. Kentimize Lojistik Köy kurulması ile birlikte çok sayıda yatırımcı bölgeye gelecek ve sektör daha da canlanacaktır. Biz de bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lojistik Köy’deki yatırım olanaklarını araştırıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu yatırımları da planımıza alacağız.”

Kaynak: Perşembe Rotası / Derya EĞRİCAN GÜLEÇ – MERSİN
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr