Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / EKOL, YENİ YILDA DA HIZ KESMEYECEK

EKOL, YENİ YILDA DA HIZ KESMEYECEK

EKOL, YENİ YILDA DA HIZ KESMEYECEK05.11.2010

Krizi fırsata çevirerek 2010 yılını yatırım ve büyüme yılı ilan eden Ekol Lojistik, 2011 yılında da yatırımlarını ara vermeden sürdürecek. Şirket, yeni yılda yüzde 30 büyüme hedefliyor.

2010 yılında yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Türkiye’nin lojistik devlerinden Ekol, bir yandan dünyanın ve Türkiye’nin öncü şirketlerini portföyüne eklemeye devam ederken diğer yandan da filo ve depo yatırımlarını sürdürüyor. 3 yeni dağıtım merkezi açarak ulusal dağıtım merkezi sayısını 18’e yükselten şirket, kapalı depo alanı 300 bin metrekareye çıkardı. Yılın ilk yarısında cirosunu bir önceki yıla oranla yüzde 21 artıran Ekol, seneyi 160 milyon Euro’nun üzerinde ciro yaparak kapatmayı hedefliyor.

“ASRS sistemini Gebze’ye de taşıyacak”
Ekol Lojistik Genel Müdürü Umur Özkal, sene sonuna kadar tamamlamayı planladıkları yatırımlar için şunları söyledi: “Süreç Geliştirme ve Tasarım ekibimizdeki mühendislerimiz sürekli olarak müşterilerimize daha etkin ve hızlı hizmet verebilmek için yeni projeler üretiyorlar. Ankara’da kurduğumuz ASRS sisteminin bir benzerini İstanbul Gebze’deki tesislerimize kuruyoruz. Şu anda tesislerimizde 5 milyon Euro’nun üzerinde bir yatırımla sağlanacak olan robotik sistem ve konveyör sisteminin çalışmaları sürüyor. 2010 Kasım ayında kullanıma açmayı planladığımız, ileri teknolojiyle hizmet verecek yeni sistemle ciddi bir kapasite artışı sağlayacağız. Bununla birlikte 300 bin metrekare olan kapalı alanımızı 400 bin metrekareye çıkartacağız. Depo, filo ve ulusal dağıtım merkezi yatırımlarımız devam edecek.”
“Yeni satın almalara sıcak bakıyoruz”
2010 yılında dağıtım merkezi ve filo anlamında yaptıkları yatırımlara 2011 yılında da devam edeceklerini söyleyen Özkal,  yeni merkezlerin yanı sıra yakın coğrafyada yeni iş imkânları için de araştırmalar yaptıklarını ve bu alanda yeni satın almalara sıcak baktıklarını belirtti. Özkal Ekol’ün 2011 ciro hedefi için ise  “2011 de yatırımlarla büyümeye devam edeceğimiz bir yıl olacak. Bu kapsamda ciromuzu önümüzdeki sene % 30 oranında arttırmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu. Özkal, Ekol Lojistik olarak önümüzdeki 5 yıllık stratejik planlamalarında yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda aktif bir büyüme politikası öngördüklerini ifade etti.
“Öğrencilere desteğimiz sürüyor”
Sosyal sorumluluk konusuna da değinen Özkal, “Doğa ve çevre konusunda kamuoyunun bilinçlendirilmesine yönelik her türlü çabayı desteklemeye çalışıyoruz.  Ayrıca, çalışanlarımızın yanı sıra bazı ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerini sürdürdüğü yurt ve okullara belirli dönemlerde kıyafet ve eğitim yardımları yapıyoruz. Böylelikle çocuklarımızın eğitimlerini sorunsuz ve eksiksiz şekilde almalarını sağlamak için bir adım da biz atmış oluyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr