Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ANTALYAYA DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KURULUYOR

ANTALYAYA DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KURULUYOR

ANTALYAYA DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KURULUYOR04.11.2010

Anadolu Üniversitesi'nin Antalya'nın Manavgat ilçesinde Denizcilik ve Deniz Teknolojileri Fakültesi kuracağı bildirildi.

Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı Antalya Ticaret Borsası salonunda yapıldı. Toplantıya Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Rixos Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ve Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Cavcar, Uydu ve Uzay Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alper Çabuk, Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berkan Ecevitoğlu ile CHP Antalya milletvekili Hüsnü Çöllü katıldı.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Anadolu Üniversitesi'nin Manavgat ilçesinde deniz ve denizcilik teknolojileri fakültesi kurmayı planladığını belirterek, Fettah Tamince'nin adını taşıyan Anadolu Denizcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin de eğitime başladığını söyledi. Hem ortaöğretim hem de fakülte düzeyinde okul açılmasının denizcilik sektörüne çok büyük katkı sağlayacağına işaret eden Altıparmak, her iki okula da gereken desteği vereceklerini kaydetti.

Vali Altıparmak, şöyle konuştu:

'Fettah Tamince'nin yaptığı Denizcilik ve Deniz Turizmi Meslek Lisesi modern bir okul olarak hizmet verecek. Bu okulun öğrencileri mezun olduğunda biz hangi fakülteye gideceğiz diye hiç tereddüt etmeden, Anadolu Üniversitesi'nin fakültesine gidecek. Anadolu Üniversitesi Denizcilik Fakültesine ve Denizcilik ve Deniz Turizmi Lisesi'ne gerekli desteği vereceğiz. Denizcilik konusunda ortaöğretim ve üniversite eğitimi, Manavgat'ta kurulacak Yat Yapım ve Çekek Yeri Organize Sanayi Bölgesi ve Antalya Serbest Bölge ile bütünleştiğinde Antalya bugünkü konumunu daha çok üst seviyelere çıkaracak. Yat Yapım ve Çekek Yeri Organize Sanayi Bölgesi ile Antalya Serbest Bölgesi bu okullardan mezun olacak gençlerimize iş kapısı olacak. Çünkü Antalya Serbest Bölgesi'nde dünya ile boy ölçüşebilen yatlar üretiliyor.'

Denizcilik ulaşımının bir önemli ayağının da demiryolu ulaşımı olduğuna dikkati çeken Vali Altıparmak, hızlı tren konusunda Konya-Antalya bağlantısının Expo 2016 Antalya Fuarı'ndan önce mutlaka yapılması gerektiğini vurguladı. Rixos Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince de kendi adının verildiği Anadolu Denizcilik ve Deniz Turizmi Meslek Lisesi'nin yapımında, DTO Antalya Şubesi'nin sürekli destek vererek, kendisini motive ettiğini belirtti. Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Cavcar da Antalya'nın Manavgat ilçesinde Denizcilik ve Deniz Teknolojileri Fakültesi kurulması için çalışmalar yapıldığını anlattı.

Anadolu Üniversitesi bütçesinden pay ayrılması ve YÖK'ün onayından sonra 2012 yılında eğitim vermeyi hedeflediklerini anlatan Prof. Dr. Cavcar, bu fakülteden mezun olacaklara biri yabancı üniversite olmak üzere iki diploma vereceklerini bildirdi. Konuşmaların ardından DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, Vali Ahmet Altıparmak ile Fettah Tamince'ye onur plaketi verdi.

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr