Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ERZURUM LOJİSTİK KÖYE HAZIRLANIYOR

ERZURUM LOJİSTİK KÖYE HAZIRLANIYOR

ERZURUM LOJİSTİK KÖYE HAZIRLANIYOR04.11.2010

Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’nın, “Lojistik Köy”le ilgili olarak verdiği sevindirici haberi, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli açıkladı. Güvenli, “Lojistik Köy”ün ihalesi 31 Aralık 2010 tarihinden önce yapılmış olunacak” dedi.

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, Erzurum’da kurulması kararlaştırılan “Lojistik Köy”ün yapım ihalesinin yılsonuna kadar yapılmış olacağını açıkladı. Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’nın, geçtiğimiz günlerde kendisini arayarak “Lojistik Köy”le ilgili gelinen son durum hakkında bilgi verdiğini kaydeden Güvenli, “Sayın Müsteşar, Erzurum’a kurulması kararlaştırılan ‘Lojistik Köy’ için hazırlanan programın herhangi bir değişikliğe uğramadan sürdürüldüğünü ifade ettiler. Kendisiyle geçtiğimiz Salı günü yaptığımız telefon görüşmesinde, ihale hazırlıkları için başlatılan çalışmaların son aşamaya getirildiğini ve ihalenin ise, 31 Aralık 2010 tarihine kadar yapılmış olacağını öğrendik” diye konuştu. “Lojistik Köy”le ilgili olarak atılan ve atılacak her adımı yakından takip ettiklerini belirten Başkan Güvenli, geçtiğimiz aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretlerinde de, bu konuyu gündeme getirdiklerini anımsattı. Güvenli, “Sayın Başbakanımızın da konuyla ilgili olarak bilgileri ve yanı sıra talimatları bulunuyor. Aynı zamanda hemşehrimiz olan Başbakanlık Müsteşarı Sayın Efkan Ala Beyefendi, bu konuyla ilgili her türlü gelişmeden bizleri anında haberdar ediyor” ifadelerini kullandı.

“Lojistik Köy” yatırımının, komşu ülkelerle gerçekleştirilecek sınır ticareti bağlamında önemli bir köprü görevi üstleneceğini anlatan Başkan Güvenli, “Erzurum için sınır ticaretinin taşıdığı önemi her platformda dile getiriyor ve ‘Lojistik Köy’ yatırımının da, bu hedefe ulaşılabilmesi noktasında olmazsa olmaz bir faktör olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Öyle ki, çok yakın bir mesafe içerisinde 4 ayrı ülkeyle sınır ticareti imkanımız bulunuyor. Bu imkanın değerlendirilmesi açısından ‘Lojistik Köy’e duyduğumuz ihtiyaç büyüktür” diye konuştu.
Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr