Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / KITA, BARAJLARIN KALPLERİNİ TAŞIYOR

KITA, BARAJLARIN KALPLERİNİ TAŞIYOR

KITA, BARAJLARIN KALPLERİNİ TAŞIYOR04.11.2010

Kıta Lojistik, Ekim ayında Erzurum’da başladığı hidroelektrik santrali malzemeleri sevkiyatlarına Fethiye’de devam ediyor.

Hava, deniz, demiryolu, karayolu taşımacılığının yanı sıra depolama, tedarik zinciri yönetimi ve proje taşımacılığı gibi tüm lojistik hizmetleri bünyesinde barındıran Kıta Lojistik, Ekim ayında Erzurum’da başladığı hidroelektrik santrali malzemeleri sevkiyatlarına Fethiye’de devam ediyor.

Kıta Lojistik, Erzurum’da bulunan iki hidroelektrik santrali projesi için Trabzon Limanı’ndan yüklediği her biri 80 ton ağırlığındaki dört parça jeneratörü, 2900 m yüksekliğindeki dağ geçitlerini aşırıp, geçiş güvenliği sağlanmış köprüden geçirerek İspir’de bulunan santral şantiyesine ulaştırdı. Henüz kış mevsimi başlamadığı halde hava sıcaklıklarının eksi değerlere düştüğü Kop ve Ovit geçitlerinden geçirilen malzemelerin taşınması sırasında güvenliğin sağlanması amacıyla çift çekici kullanıldı. Köy geçiş yollarının hazırlanması sırasında ara stoklama işlemlerinin gerçekleştirildiği projede ağır nakliye araçlarına eşlik eden 200 ton kapasiteli bir mobil vinçle aktarma işlemleri yapıldı.

Fethiye’de bulunan hidroelektrik santrali şantiyesine ise en ağırı 50 ton olan malzemeler, 1 Kasım’da İzmir Limanı’ndan alınarak Dalaman üzerinden taşınmaya başlandı. Üç ay devam edecek proje kapsamında hassas ve pahalı malzemelerin yer alması nedeniyle taşıma işlemleri hidrolik treylerle gerçekleştiriliyor.
Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr