Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / UIC, ÜYELERİNİ DEKLARASYONU İMZALAMAYA DAVET ETTİ

UIC, ÜYELERİNİ DEKLARASYONU İMZALAMAYA DAVET ETTİ

UIC, ÜYELERİNİ DEKLARASYONU İMZALAMAYA DAVET ETTİ03.11.2010

Sürdürülebilir kalkınma için demiryoluna katkıyı, bağlılığı teşvik eden, enerji verimliliği, düşük emisyon performansıyla dikkat çeken ve 18 başlıktan oluşan UIC'in deklarasyonunu imzalanmaya başlandı

Demiryollarının Uluslararası Birliği (UIC) sürdürülebilir ulaşım ve nakliye konusundaki Deklarasyonu'nu imzalamaya başladı. Deklarasyon toplum, müşteriler ve demiryolu sektörünün kendisi de dahil on sekiz hedef başlık içeriyor.
 
Oysa ki, UIC Raporlama Rehberi, sürdürülebilir ulaşım ve nakliye beraberindeki açıklayacak ve beyanları her bildirimi destek. Bu dönüm noktası belgeleri, ileriye dönük sorumlu ve yenilikçi iş adamları için rollerin ulaşım ve nakliyenin yanı sıra anahtar paydaşlar ile dış iletişim için de araçlar sunuluyor. UIC üyelerinin desteği hedefleniyor.
Her üye kendi bireysel sürdürülebilirlik stratejileri ve eylem planları doğrultusunda kendi anahtar odak alanları ve öncelikli sorunları tanımlamak için Deklarasyonu ve Raporlama Rehberi kullanabilecek.

UIC'ten yapılan açıklamaya göre, bildirge Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) ve Küresel İlkeler Sözleşmesi tarafından desteklenen ve Global Reporting Initiative (GRI) ile uyumludur.

UIC'in 200 üyesi şu anda Bildirgeyi imzalamaya teşvik ediliyor. İsviçre Demiryolları CEO'su Andreas Meyer, 21 Ekim'de deklarasyonu imzalayan ilk üye oldu.

Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr