Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / HAREKETTEN DÜNYA REKORU

HAREKETTEN DÜNYA REKORU

HAREKETTEN DÜNYA REKORU01.11.2010

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği AŞ, Türkmenistan’da 600 ton malzemeyi, 1200 km taşıyarak taşımada dünya rekoruna imza attı.

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği AŞ Kalite Yönetim Temsilcisi Kahraman Akaydın, 1957 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini belirterek, ağır ve standart dışı kargo taşımacılığı, vinç kiralama, ağır kaldırma, indirme ve kaydırma sistemleri konularında hizmet verdiklerini kaydetti. Son 4 yıldır rüzgar santralleri konusunda anahtar teslim çözümler sunduklarının altını çizen Akaydın, “Proje taşımacılığı konusuna 2000’li yılların başında ağırlık verdik. Bu konuda endüstriyel kurulumlar, LES santralleri alanlarında müşterilerimize anahtar teslim projeler sunuyoruz” dedi.

Türkiye’de proje taşımacılığı konusunda Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından birisi olduklarına değinen Kahraman Akaydın, “Bu konuda ekip ve ekipmanlarımızla tamamen profesyonel anlamda çalışan bir firmayız. Pazar payımız yüzde 30 ile 40 arasında. Bizi diğer firmalardan ayıran en önemli özellik, bir projeyi baştan sona kadar tüm hatlarıyla, müşteriye tek kalemde sunabilme kapasitemizdir” diye konuştu.
 
“Türkiye’deki santrallerin yarısını biz kurduk”
 
Akaydın, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de 1025 mb civarında LES santralleri var. Bunun 470-500 mb olanını yani Türkiye’dekilerin yarısını biz kurduk. Türkiye’de rüzgar potansiyeli dünyaya göre çok iyi durumda. Bu konuda devam eden projelerimiz var. Şu anda LES kurulumunda Soma projesini bitirmiş bulunuyoruz. Soma bölgesinde toplamda 36 adet, tanesi 2,5 mb’dan toplamda 90 mb’lık bir kurulum gerçekleştirdik. Bir santralin kurulum maliyeti 1 milyon avro civarında.”
 
“Ciddi ekipman yatırımı yaptık”
 
Yaklaşık 230 personellerinin bulunduğu bilgisini de veren Akaydın, “Son 1 yılda ciddi ekipman yatırımı yaptık. ‘Doğru çözüm ortağı ve sınırsız hareket özgürlüğü’ sloganıyla faaliyetlerimize devamlı büyüyerek devam ediyoruz. Sonuna kadar müşterilerimize çözüm sunuyoruz. Kriz firmamıza teğet geçti diyebiliriz. Akılcı yatırım yaptık, krizi iyi idare ettik. Krizde yenilenebilir enerjiye bankalar da krediyi kesmedi. Özellikle Türki Cumhuriyetler’e dev boyutlu projeler gerçekleştirdik. Hizmet ihracı yapıyoruz” şeklinde konuştu.
 
“Krizden ciddi anlamda etkilenmedik”
 
Türkmenistan’da 600 tonluk malzemeyi, 1200 km mesafe taşıyarak taşımada dünya rekoruna imza attıklarını söyleyen Akaydın, “Dünyanın bu mesafe ve tonda en uzun mesafeli taşıması bize ait. Yollara çıkmadan önce yol etüdlerini yapıyoruz. Tekfen’in Bakü projesini yapıyoruz, Türkmenistan’da Çalık Holding’in projelerinde bulunduk. Türkmenistan’da petrokimya projelerimiz devam ediyor. Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu’da çalışmalarımız var.
Hedeflerimize büyük oranda ulaştık. Çünkü krizden ciddi anlamda etkilenmedik. Bu yıl ekipman yatırımına gideceğiz” dedi.
 
Sektördeki sorunlar
 
Rekabet sorunu yaşadıklarından bahseden Akaydın, “Tüm belgelere sahibiz. Belgelere sahip olmayıp fiyat kıran firmalardan rahatsısız. Devletin ciddi olarak denetim yapması gerekiyor. Dürüst ve kaliteli iş yapan firmaların devlet tarafından korunması lazım” değerlendirmesini yaptı.
 
“Mersin’e şube açtık”
 
Geçen yıl Mersin Lojistik Fuarı’nın daha verimli geçtiğini, bu yıl ise fuardan bekledikleri verimi alamadıklarını söyleyen Akaydın, “Mersin’de şube açtık. Çünkü Mersin bir liman kenti. İhracat ve ithalatın yoğun olarak yapıldığı bir bölge. Daha da gelişeceği düşüncesindeyiz. Mersin’in lojistik üssü olma çalışmaları var. Mersin’e havaalanı projesi de ticareti olumlu etkileyecek. Türkiye’nin en büyük limanı. Ortadoğu pazarına yakın. O yüzden burada yatırımı uygun gördük” diye konuştu.

Kaynak: Sinan SAYGI-MERSİN/LOJİPORT

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr