Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / KAPIKULEDE SHENGEN KUYRUĞU

KAPIKULEDE SHENGEN KUYRUĞU

KAPIKULEDE SHENGEN KUYRUĞU25.10.2010

Kuyruğun nedeninin, Bulgaristan'ın, ülkesine giriş işlemleri sırasında kullandığı sistemi değiştirmesinden kaynaklandığı bildirildi.
 
Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç, Bulgaristan'ın geçen hafta sonunda Shengen sistemine geçtiğini bunun da giriş işlemlerini uzattığını söyledi.
 
Kılıç, daha önce kullanılan sistemle, yeni geçilen sistem arasındaki farklılıkların zaman açısından işlemleri uzattığını ifade ederek, şunları kaydetti:
 
''Bulgaristan, geçen cumadan itibaren Shengen sistemine geçti. Pasaport işlemlerinde Shengen sistemini uyguluyor. Daha önceki sisteme göre bu sistemde 7-8 kalem daha fazla bilgi giriyorlar. Oda pasaport ve polis işlemlerini uzatıyor. Bu hem giriş hem de çıkış kısmında oluyor.
 
Bir haftadan beri ortalama günlük çıkış rakamları düşmüş durumda. Hafta sonu itibariyle bize gelen araç sayısını dikkate alırsak burada 800'ün altına düşmememiz gerekir. Örnek olarak düne dönecek olursak dün Bulgaristan'ın aldığı araç sayısı, Shengen sistemi nedeniyle bu rakamlar düştü. Dünkü araç sayısına bakacak olursak 614 araç var. Bu rakamın 800 civarında olması gerekirdi.
 
Bize ifade ettikleri, bu sistemin bir haftaya kadar hızlanacağı yönündedir. Bu sistem bizde sıkıntı yarattı. Bu nedenle TIR kuyruğu oluşuyor. Biz Türk tarafı olarak elimizden geleni yapıyoruz.''
 
TIR şoförleri ise 24 saati aşan süredir beklediklerini, bu sorunların bir an önce halledilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr