Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / AKPORTTA İLK VAGON YÜKLENDİ

AKPORTTA İLK VAGON YÜKLENDİ

AKPORTTA İLK VAGON YÜKLENDİ25.10.2010

7 milyon dolarlık rampa yatırımının devreye girmesiyle Liman’ın yılda en az 55 bin vagon hareketine ev sahipliği yapması hedefleniyor.

Tekirdağ-Muratlı demiryolunun devreye girmesiyle Anadolu ve Avrupa arasındaki yük taşımacılığında önemli fırsatlar yaratacak olan Akport Tekirdağ Limanı’nda, yeni rampa yatırımının tamamlanmasının ardından ilk vagon yükleme hizmeti geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

Akport’un yaklaşık 7 milyon dolara mal olan demiryolu ve rampa yatırımı, Tekirdağ-Derince ve Tekirdağ-Bandırma arasında çalışacak olan ‘demiryolu tren ferisi’ne hizmet verecek. Liman’ın yılda en az 55 bin vagon hareketine ev sahipliği yapması hedefleniyor.
Derince limanında toplanan vagonlar Anadolu’ya, Bandırma limanında toplanan vagonlar Güney Marmara ve Ege’ye dağıtılırken, Avrupa’ya gidecek vagonlar ise Akport Tekirdağ Limanı’nı kullanarak çıkış yapacak. Akport Limanı’nda uğrak yapan konteyner hatları ise limandaki mevcut demiryolu hattını kullanarak Balkanlar ve Avrupa’ya mal sevkiyatı yapabilecek.

Akport Tekirdağ Liman İşletmesi Genel Müdürü Serdar Sözeri, Avrupa ve Asya arasındaki yüklerin Derince-Tekirdağ ve Bandırma-Tekirdağ arasında başlatılacak tren-feribot seferleriyle taşınması nedeniyle Trakya bölgesinde önemli bir tren taşımacılığı hareketinin başlayacağını söyledi.

Bu hareketliliğe hizmet vermek amacıyla 7 milyon dolarlık yeni demiryolu ve rampa yatırımını eylül ayında tamamladıklarını belirten Sözeri, “Hem ulusal hem de uluslararası yüklerin Tekirdağ üzerinden dağıtımını sağlayacak Tekirdağ-Muratlı demiryolu bağlantısının uzantısı olan yeni rampa yatırımımızın tamamlanmasını takiben, ilk vagon yükleme hizmetini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş bulunuyoruz’’ dedi.
Akport Limanı, halen haftada üç kez karşılıklı olarak düzenlenen Toulon ve Trieste Ro-Ro seferlerine ilaveten, devreye giren yeni demiryolu aracılığıyla yılda yaklaşık 55 bin vagon hareketine ev sahipliği yapacak.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr