Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / İZMİR LİMANINI BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ

İZMİR LİMANINI BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ

İZMİR LİMANINI BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ18.10.2010

Aziz Kocaoğlu, “Limanımızı Akdeniz’in en büyük işlem hacmine sahip limanlarından biri haline getirecek her türlü oluşumun tam göbeğinde olacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Limanı’nı eski etkinliğine kavuşturmayı istediklerini belirterek, “Limanımızı Akdeniz’in en büyük işlem hacmine sahip limanlarından biri haline getirecek her türlü oluşumun içinde, hatta tam göbeğinde olacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen “II. Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri: Geçmiş ve Gelecek Kongresi”ne katılarak, İzmir Limanı’nın geliştirilmesine ilişkin görüşlerini açıkladı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün yanı sıra, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, TÜRSAB Genel Müdürü Hakan İmmetoğlu ve çok sayıda Akdeniz ülkesinin temsilcileri katıldı.
 
 

Başkan Aziz Kocaoğlu açılış programında yaptığı konuşmada, İzmir’in, Akdeniz’in diğer kültür merkezleri olan Barselona, Marsilya, Venedik, Roma, Atina, İskenderiye ve Beyrut gibi kentlerle işbirliği kurmasını, onlarla ortak kültür ve sanat projeleri oluşturulması yolunda uluslararası adımların atılmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Bu konudaki çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Kocaoğlu, “Umuyorum ki, bu çalışmalar, İzmir’in “kültür ekseninde gelişerek” Akdeniz’de uluslararası bir “Kültür, Sanat ve Tasarım Metropolü” olarak konumlandırılması yönünde bir başlangıç noktası oluşturacaktır” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, asırlar boyunca çok önemli bir liman kenti olan İzmir’in bu özelliğini yeniden pekiştirmesi hazırlıklarını sürdürdüklerine de vurgu yaparak şunları kaydetti:

“Bugün “büyüyememe” sancıları yaşayan İzmir Limanı’nı eski etkinliğine kavuşturmak; her Akdenizli gibi, denizi bir yaşam biçimi olarak gören ve yüzyıllardır limanla iç içe olan İzmirlilerin de ortak dileğidir. Biz İzmir’in yerel yönetimi olarak, limanımızı yeniden Akdeniz’in en büyük işlem hacmine sahip limanlarından biri haline getirecek her türlü oluşumun içinde, hatta tam göbeğinde olacağız”
 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ise günümüzün küresel şartlarında bölgesel işbirliklerinin öneminin arttığına dikkat çekerek, bölge ülkeleri arasında ikili ilişkileri artırmaktan çok Akdeniz’i bir bütün olarak ticaret merkezine dönüştürmenin hedeflenmesi gerektiğini söyledi.
 
Kaynak: Ünal BENLİALPER - İZMİR / LOJİPORT

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr