Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / DÖKME YÜK ELLEÇLEME ÜYELERİ ÇÖZÜM ARADI

DÖKME YÜK ELLEÇLEME ÜYELERİ ÇÖZÜM ARADI

DÖKME YÜK ELLEÇLEME ÜYELERİ ÇÖZÜM ARADI14.10.2010

İzmir Alsancak Limanı’nda dökme yük elleçlemesi ile ilgili faaliyette bulunan üyeler, DTO İzmir Şubesi’nde bir araya gelerek, çözüm arayışı için görüş alışverişinde bulundular

TCDD İzmir Alsancak Liman İşletmesi yetkililerinin, 2011 yılı başından itibaren dökme yük gemileri tarafından limanda yük elleçlenmesine izin verilmeyeceğini belirtmesi üzerine, dökme yük elleçlemesi ile ilgili faaliyette bulunan üyeler, bugün DTO İzmir Şubesi’nde bir araya geldi.

Üyeler, alınan kararın fiyat istikrarsızlığı, işsizlik, ihracat ve ithalat dengesizliği gibi  sorunlara neden olacağını belirterek, konunun çözümü için TCDD Genel Müdürlüğü Limanlar Dairesi Başkanlığı ile görüşülmesine ve sorunun anlatılmasına karar verdi.

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, dökme yük işi faaliyetinde bulunan üyelerin arasından oluşturulacak komisyon ile birlikte TCDD Genel Müdürlüğü Limanlar Dairesi Başkanlığı’na gidileceğini, ayrıca komisyonda Ege İhracatçı Birlikleri’nden de katılımcıların olması gerektiğini söyledi.
 
Dologh; “Bizim öncelikle olarak randevu aldığımız zaman yetkililere; ‘Neden dökme yük işini limandan kaldırıyorsunuz? Sorun nedir? sorusunu sormamız gerekiyor. Konu ile ilgili belli bir sürenin verilmesi, ‘şu tarihe kadar İzmir Alsancak Limanı’nda dökme yük elleçlemesini yapabilirsiniz’ diye söylemlerin belirtilmesi bizim için yeterli olmaz. Ben, oluşturulacak komisyon içerisinde Ege İhracatçı Birlikleri’nin de olması gerektiğine inanıyorum. Konu ile ilgili olarak Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sayın Mustafa Türkmenoğlu ile görüşeceğim” diyerek konuştu.

Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr