Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / FIATA DÜNYA KONGRESİ 2010 GERÇEKLEŞTİ

FIATA DÜNYA KONGRESİ 2010 GERÇEKLEŞTİ

FIATA DÜNYA KONGRESİ 2010 GERÇEKLEŞTİ12.10.2010

Bu yıl ki FIATA Dünya Kongresi, 4-8 Ekim tarihleri arasında Bangkok/Thailand’da gerçekleşti. 73 Ülkeden katılımın sağlandığı kongreye UTİKAD Başkanı Kosta SANDALCI’nın yanı sıra UTİKAD Yönetim Kurulu’ndan Turgut ERKESKİN ve Hacer UYARLAR ile UTİKAD üyelerinden Gülten BAYHAN (Rotamar), Efsun SARAÇ (SNS International) ve Arif Kenan TÜRKANTOS (Sea Word Shipping) katıldı.

Thailand Ticaret Bakanı Alongkorn Ponlaboot, FIATA Başkanı Jean Claude Delen ve TIFFA Başkanı Suwit Ratanachinda’nın açılış konuşmalarını yaptığı kongrede konuşmacılar genel olarak Thailand’ın bölgesel bir hub olarak önemine değindi.

FIATA’ya 5 yeni üye

Kongrede en dikkat çekici olay Kamerun, Nijerya, Katar, Ruanda ve Togo ülkeleri yetkili derneklerinin FIATA üyelikleri oldu. FIATA Başkanı Jean- Clause Delen “ Bu kongrede Africa/Orta Doğu Bölgesi’nden beş yeni FIATA üyeliği kazanmaktan dolayı gurur duyuyorum ve çok mutluyum. Bu durum FIATA’nın geleceğe yönelik hedeflerini desteklemekte, yeni üyelikler o ülkelerdeki forwarderlık ve lojistik sektörünü güçlendirmektedir” dedi.

2010 FIATA Dünya Kongresi’nde genel olarak ön beyan sistemine geçiş ve yaşanacak muhtemel sorunlar, taşımaların güvenliği, Incoterms Kuralları'nın değişimi, İran’a uygulanan ambargo ve bu durumun lojistik firmalarının üzerindeki etkisi, Rotterdam Kuralları vb. konular görüşülürken; FIATA tarafından desteklenen bölgesel işbirlikleri ve diğer ülke dernekleri ile ikili görüşmeler yapılarak işbirliklerinin geliştirilmesi gerekliliği vurgulandı.

 
 
 
Kongrede söz alan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Kosta Sandalcı konuşmasında; Türk tırlarına vize ve kota uygulamaları ile Avrupa ülkeleri taşımaları için getirilen kısıtlamalar, İstanbul-Pakistan arasında seferleri başlayan ECO Treni, 17 Eylül 2010 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen ECOLPAF 2. Hazırlık Toplantısı ile Mayıs 2011’de İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Güney Doğu Avrupa Freight Forwarder ve Lojistik Operatörleri Kongresi hakkında katılımcılara bilgi verirken, 1.1.2011 tarihi itibari ile Türkiye’de ki tüm gümrüklerin Ön Beyan Sistemi'ne geçeceğini belirtti.
Ayrıca, FIATA Karayolu Çalışma Grubu Başkanlığını yürüten Sandalcı’nın FIATA Dünya Kongresi programı kapsamında Multi-Modal Taşıma Enstitüsü’ne sunduğu raporu ekte bulabilirsiniz.
 
 
2010 FIATA Uluslararası Genç Forwarder Yarışması sonuçlandı
 
2010 FIATA Dünya Kongresi’nde 2010 FIATA Uluslararası Genç Forwarder Yarışması’nın sonucu açıklandı.

2010 FIATA Uluslararası Genç Forwarder Yarışması’nı Almanya’dan Philipp Kueffner kazandı.

 
Kosta SANDALCI’nın Multi-Modal Taşıma Enstitüsü’ne sunduğu Rapor için tıklayınız.
 
 
UTİKAD- Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr