Ankara'daki bir girişimci tarafından yüzde 100 Türk yatırımı ve mühendislik çalışmaları sonrasında ortaya çıkarılan ve lojistik sektörünün vazgeçilmez parçası olarak nitelendirilen yeni bir sevk paleti üretildi.
Türk mühendislerden lojistik sektörüne katkı
Ankara'daki bir girişimci tarafından yüzde 100 Türk yatırımı ve mühendislik çalışmaları sonrasında ortaya çıkarılan ve lojistik sektörünün vazgeçilmez parçası olarak nitelendirilen yeni bir sevk paleti üretildi. Paletin benzerlerine göre 30 kat daha dayanıklı olduğu, atıklardan yapılması nedeniyle de ''doğa dostu'' olduğu bildirildi.
Ankara'nın Sincan ilçesindeki organize sanayi bölgesinde üretim gerçekleştiren Temaş Polimer A.Ş'nin satış direktörü Rasim Kaçmaz, ''Mersin 3. Lojistik ve Transport Fuarı'' nedeniyle geldiği kentte, yaptığı açıklamada, hızla gelişen teknolojinin insanlığa her gün yepyeni ürünler ve hizmet sunduğunu, üretici konumundaki temsilcilerin de bu gelişime ayak uydurmak durumunda olduğunu söyledi.
Bu kapsamda firma olarak geleneksel ürünlerin daha ekonomik, uzun ömürlü ve estetik bir yapıya kavuşmasına katkı sağlamaya özen gösterdiklerini anlatan Kaçmaz, 10 yılı aşkın süredir devam ettirdikleri Ar-ge çalışmaları sonucunda ''Silikopolimer Sevk Paleti''ni ocak ayı itibariyle tüketiciyle buluşturduklarını belirtti.
Tamamen atıktan üretilen bu paletlerin lojistik sektöründeki birçok kurum için maliyetlerin düşürülmesi bakımından ''umut ışığı'' olarak nitelendirildiğini ifade eden Kaçmaz, şöyle konuştu:
''Yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan şirketimizde Türk mühendislerin bilgi ve becerilerini yansıtmaktayız. Son olarak piyasaya sürdüğümüz bu buluşumuz sayesinde, sektör temsilcilerinin girdi maliyetlerinin düşürülmesinde çok iddialıyız. Çünkü daha önceden çam ağaçlarından yapılan paletler, maksimum 6 seferden sonra deforme olup kullanılamaz hale gelirken, bizim ürünümüze 160 sefere kadar dayanıklılık garantisi veriyoruz. Ürünümüze o kadar güveniyoruz ki, iddiamız gerçekleşmemesi halinde, ürün için aldığımız ödemeyi tekrar tüketicimize geri ödeyeceğimizi taahhüt ediyoruz.''
Tahtadan yapılan paletin 15, kendi ürünlerinin ise 30 TL'den satıldığını dile getiren Kaçmaz, ''Bu açıdan baktığımızda ilk etapta yapılan ödeme, normalin 2 katı ama, dayanıklılık ise 30 kat daha fazla. Görüştüğümüz müşterilerimize ise, 'İki yerine 1 al, 30 kat fazla yol katet' sloganını dile getiriyoruz'' dedi.
Sektörde yüzde 30'luk bir paya sahip olmayı hedeflediklerini anlatan Kaçmaz, daha önceden hiç üretimini yapmadıkları sevk paletinde yeni yeni müşterilerle buluşmaya başladıklarını, satışı gerçekleştirilen ürünlerden de oldukça olumlu tepkiler aldıklarını kaydetti.
Kaçmaz, tahta paletlerin 400 kilogram kaldırma gücüne sahipken, yeni ürünün ise 4 tona kadar dayanıklılığının tespit edildiğini sözlerine ekledi.
-''DOĞA DOSTU''-
Ürünün üretiminde atıkların kullanıldığını anlatan Kaçmaz, şöyle devam etti:
''Atıklarla bazı kimyasallar ekleyerek, ürünümüzün ham maddesini elde ediyoruz. Daha sonra ise fabrikamızda ham maddenin üzerinde çalışarak, yeni paletimizi kullanıma hazır hale getiriyoruz. Baktığımız zaman, bu ürün tamamen doğa dostu. Çünkü buluşumuzla, bir yandan doğaya yüzlerce yıl zarar veren atıkları ham madde olarak kullanıyoruz, öte yandan da yeni paletler için gerekli çam ağaçlarının korunmasını sağlıyoruz.''
Ahşap paletlerin üretiminde yüzlerce çam ağacının kesildiğini, sudan hızlı bir şekilde zarar gördüğünü, ihracat sırasında yükün zarar görmemesi içen paletin bazı ilaçlama işlemlerine tabi tutulduğunu bildiren Kaçmaz, ''Bizim paletlerimiz, darbelere ve deterjan, petrol gibi çeşitli kimyasallara da dayanaklıdır. Islandığında çürümez, esnek yapısından dolayı daha fazla yük taşır. Her türlü deterjan ve çamaşır suyu ise dezenfekte edilebilirken, ekolojik dengeye de saygılıdır'' diye konuştu.
-SEVK PALETİ NEDİR?-
Şimdiye kadar çam ağaçlarından yapılan bu parça, adeta lojistik sektörünün vazgeçilmezi. Çünkü hemen her çeşit ürünün sevkıyatı sırasında malların zarar görmemesi için özellikle forklift ile taşınan mallar, öncelikle sevk paletlerinin üzerine yerleştiriliyor. Daha sonra çeşitli yöntemlerle paletin üzerindeki mallar, araçlara yüklenerek sevkıyata hazır hale getiriliyor.