Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / LOJİSTİK SEKTÖRÜ MERSİNDE BULUŞUYOR

LOJİSTİK SEKTÖRÜ MERSİNDE BULUŞUYOR

LOJİSTİK SEKTÖRÜ MERSİNDE BULUŞUYOR07.10.2010

Mersin’de bu yıl 3.’sü organize edilecek olan ‘Lojistik ve Transport Fuarı’ ile ilgili hazırlıklar sürüyor. 7-10 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuara 45 ülkeden alım heyeti organizasyonu düzenlenecek.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) ve Forza Fuarcılık tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek olan fuara Yenişehir Fuar Merkezi ev sahipliği yapacak. Söz konusu etkinliğin ana sponsoru ise da Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) AŞ olacak. Mersin’in, lojistikte önemli bir üs haline gelen ve önemi her geçen gün arttığı vurgulanırken, kentte organize edilecek olan fuarın aynı zamanda da sektör açısından önemli bir buluşma olarak da öne çıkacağı kaydedildi. Taşımacılık ve lojistik sektörünün önde gelen markalarını bir araya getirmesi beklenen fuarın 8 bin 500 metrekarelik bir alanda 160 firmanın katılımıyla düzenleneceği ve ‘Mersin 3. Lojistik ve Transport Fuarı’na da açık kalacağı 3 gün boyunca 10 bin profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Fuar kapsamında ihracatın arttırılması, ihraç ürünlerinin çeşitlendirilmesinin yanı sıra ihraç ürünlerine yeni pazar bulunması ve mevcut pazar payının korunabilmesi amacıyla Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğünde, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonunda da 45 ülkeden alım heyetleri gerçekleştirileceği bildirildi.  Buna göre başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Azerbaycan, Brezilya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Cezayir, Çin, Endonezya, Güney Afrika, Gana, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Irak, İran, İsveç, İtalya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kenya, Kosova, Libya, Lübnan, Malezya, Meksika, Mısır, Nijerya, Pakistan, Peru, Polonya, Rusya, Senegal, Suudi Arabistan, Sudan, Suriye, Şili, Tanzanya, Türkmenistan, Tunus, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Vietnam’dan gelecek alım heyetleriyle birlikte fuarda ayrı bir hareketlilik yaşanması bekleniyor.

Fuara katılan firmalara KOSGEB desteği
‘Lojistik ve Transport Fuarı’nın, KOSGEB tarafından destek kapsamında olduğunun altı çizilirken, KOSGEB’in, fuara katılan hizmet ve üretim sektörü firmalarının kiraladığı alanın 50 metrekaresine kadar olan kısmına, en fazla 80 TL üzerinden bulunduğu bölgeye göre yüzde 50 veya yüzde 60 oranında destek vereceği kaydedildi. Fuarın aynı zamanda da katılımcı firmalarla profesyonel firma yetkili ve temsilcilerinin ikili iş görüşmeleri yapma fırsatı da yakalayacağı bir ticari platform olarak öne çıkması da bekleniyor.

‘Kadri Şaman 3. Lojistik Başarı Ödülü’ sahibini bulacak
Fuar kapsamında ayrıca MTSO, MDTO, Mersin Üniversitesi, Mersin Lojistik Platformu ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği işbirliğinde; ‘Mersin 3. Uluslararası Küresel Ticarette Lojistik Konferansı’ adı altında bir etkinlik gerçekleştirileceği açıklandı. Söz konusu zirvede; ‘Türkiye Dış Ticaret ve Lojistik Sektörü’, ‘Uluslararası Lojistik Sektöründe Türkiye’nin Önemi ve Geleceği’ temalı iki ana başlık ele alınacağı vurgulandı. Konferansla birlikte MTSO ve Mersin Üniversitesi’nce geleneksel olarak düzenlenen ‘Kadri Şaman 3. Lojistik Başarı Ödülü’nün de sahibini bulacağı belirtildi.

Kaynak: Perşembe Rotası

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr