Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / DAVUTOĞLUNDAN HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA

DAVUTOĞLUNDAN HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA

DAVUTOĞLUNDAN HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA06.10.2010

Bakan Davutoğlu, Türkiye, Suriye, Lübnan, Ürdün ve ileride Irak’ın da katılımıyla beşli bir ekonomik havza oluşturmayı planladıklarını, Mezopotamya ve eski büyük, bereketli Levant‘in birleşeceğini açıkladı

Bilindiği gibi, kriz süreciyle ticari kapasitesi AB ile gerileyen Türkiye yeni pazar arayışına girdi ve Ortadoğu’yu yeniden keşfetti. Türk lojistik ve taşımacılık firmaları bölgeye yönelik yatırım atağına geçtiler.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Suriye Stratejik İşbirliği İkinci Bakanlar Toplantısı ardında yptığı açıklama sektörde de heyecen yarattı. Davutoğlu toplantı için gittiği Lazkiye’den Ankara’ya dönerken uçakta bir grup gazeteciye Suriye temaslarını değerlendirerek, şunları söyledi:

Ulaşımda Suriyeli makamlarla olağanüstü hamleler düşünüyoruz. Tren yolunu Hicaz’dan İstanbul’a oradan da Londra’ya kadar götürme planımız var. Başlı başına bir Türkiye Suriye entegrasyonu ve ekseni oluşuyor. 

Türkiye, Suriye’nin en büyük ticari ortağı oluyor. Ürdün ve Lübnan’la da zaten benzer mekanizmalarımız var. Dörtlü bir zirve yapacağız. Hükümet kurulduğunda Irak’ı da buna kattığımızda, beşli bir ekonomik havza oluşur. Mezopotamya ve eski büyük bereketli Levant birleşiyor.
Kaynak: AA
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr