Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / BAKANDAN ABYE MALLAR SERBEST AMA KAMYONLAR YASAK ŞİKAYETİ

BAKANDAN ABYE MALLAR SERBEST AMA KAMYONLAR YASAK ŞİKAYETİ

BAKANDAN ABYE MALLAR SERBEST AMA KAMYONLAR YASAK ŞİKAYETİ01.10.2010

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen "Küresel krizden çıkışta KOBİ’ler" konulu toplantıda, Bulgaristan ve Yunanistan'ı Avrupa'ya mal taşıyan Türk kamyonlarına engel çıkarmakla suçladı. Bakan Ergün Türkiye 20 bin kamyon gönderirken Bulgaristan ve Yunanistan'ın 10 bin kamyon kotası uyguladığını ve bunun adaletsizlik olduğunu söyledi. Türk şirketlerinin Avrupa'ya satılan mallar konusunda taşıma engeliyle de karşı karşıya olduklarını belirten Ergün, şunları ifade etti:

KOMŞULARIN KAMYON KOTASI
"Yunanistan ve Bulgaristan gibi ülkelerde taşımacılık engeliyle karşılaşıyoruz, 20 bin kamyon sevk edecekken bu ülkeler kota uyguluyor ve 10 bin kamyona izin veriyor. Siz kota uygularsanız ben AB ülkelerine nasıl geçiş yaptıracağım? Bu ekonominin gelişmesi için uygun bir anlayış mı? KOBİ sahibi işadamlarımızın Avrupa pazarlarında serbestçe dolaşımını vizeyle engelliyorsunuz. Bu haksız rekabet uygulamasını bir an önce kaldırmalıyız. Bu anlayış KOBİ'lerin güçlenmesinin önünde bir engel."
 
 
GREV ROTA DEĞİŞTİRTTİ
Brüksel'de işçi sendikalarının grevine havalimanı çalışanları da tam destek verdi. Ergün ve beraberindeki heyet ise Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a uçarak karayoluyla Brüksel'e ulaştı.
 
Kaynak: Habertürk Ekonomi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr