Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / HELLMANN TÜRKİYE YATIRIM ATAĞINDA

HELLMANN TÜRKİYE YATIRIM ATAĞINDA

HELLMANN TÜRKİYE YATIRIM ATAĞINDA01.10.2010

Alman lojistik şirketi Helmann Worldwide Logistics, Türkiye’deki varlığını giderek büyütüyor. Beylikdüzü’ndeki 3 bin m2’lik deposuna, 7 bin m2’lik bir depo daha ekleyen şirketin bir sonraki yatırımı ise Anadolu yakasında olacak.

Yüksek standartlarda ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda tüm lojistik hizmetleri sunabilecek yeni depo 27 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilen bir törenle hizmete açıldı. Şirket ortaklarından Jost Hellman ve Hellmann Avrupa Sorumlusu Felix Scherberich’in de hazır bulunduğu törene ayrıca, lojistik sektöründen birçok isim katıldı.

Toplantı sonrası Perşembe Rotası’nın sorularını yanıtlayan Scherberich, 1871 yılında Almanya’nın Osnabruck şehrinde Carl Heinrich Helmann tarafından kurulan şirketin, bugün 150 ülkede faaliyet gösteren, 45 ülkede 210 ofisi bulunan dünyanın sayılı forwarder şirketleri arasında yer aldığını belirtti. Türkiye’nin de kendileri için giderek önemli bir ülke haline geldiğini kaydeden Scherberich, Türkiye’deki yatırımlarını artıracaklarını ifade etti. Türkiye’nin çok dinamik ve genç nüfusunun fazla olduğu bir ülke olduğunu ve otomotiv sektörü gibi birçok sektörde giderek önemli bir Pazar haline geldiğini vurgulayan Scherberich, yeni şehirlerde yeni şubeler açarak Türkiye’de büyüme devam edeceklerini söyledi.

Hellmann Türkiye olarak yatırım atağına geçtiklerini ifade eden Hellmann Türkiye Genel Müdürü Cem Akgül ise gazetemize şu açıklamalarda bulundu: “Artık Hellmann Türkiye’nin adını bu tür açılışlarla çok daha sık duyuracak. Ilk olarak Anadolu yakasında bundan daha büyük bir depo açmayı planlıyoruz. Ardından Bursa, Mersin gibi şehirlerde de bu tür yatırımlarımız söz konusu olacak. Biz 1999 yılında Türkiye’de ilk önce Joint Venture olarak kurulduk. Bunun avantajlarının yanı sıra dezavantajlarını da gördük. Bu durum yatırımları biraz yavaşlatıyordu.  Şimdi ise karar mekanizmaları daha hızlı işlemeye başladı.  Çok daha hızlı bir  kaybettiğimiz yılları da kapatmaya çalışarak yeni yatırımlarla büyüyeceğiz. Türkiye Hellmann için giderek önemli bir ülke haline geliyor. Bizim buradaki organizasyonumuz diğer ülkelere göre çok daha küçük. Henüz alacak yolumuz var. Chicago’da 92 ülkeden 250 delegenin katıldığı bir ‘worldwide’ toplantımız oldu. Biz Türkiye olarak iki tane çok önemli ödül kazanarak döndük. Bu başarımızın giderek artacağına inanıyoruz.”

Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr