Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / AVRUPA ASYA DEMİRYOLU ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİ

AVRUPA ASYA DEMİRYOLU ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİ

AVRUPA ASYA DEMİRYOLU ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİ29.09.2010

Dünyanın en büyük uluslararası demiryolu fuarı olan InnoTrans’ın açılış töreninin ardından 21 Eylül 2010 tarihinde Almanya’da düzenlenen Avrupa Asya Demiryolu Zirvesine (EARS) TCDD Genel Müdürü Süleyman KARAMAN  katıldı.
 
Federal Ulaştırma ve İnşaat ve Şehir Planlamadan Sorumlu Bakan Dr. Peter RAMSAUER ve DB AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Rüdiger GRUBE’NİN açılış konuşmaları ile başlayan zirvedeki ilk forum:“Atlantik’ten Pasifik’e Demiryolu Global Bir Hizmet Tedarikçisi Olacak mı?“ konusuyla ilgili panelin açılışı InnoZ Yönetici Müdürü Dr. Andreas KNİE tarafından gerçekleştirildi.
 
TCDD  Genel Müdürü Süleyman KARAMAN panelde yaptığı konuşmada, Asya ve Avrupa’yı İstanbul Boğazı altında demiryolu ile birleştirecek olan asrın Projesi Marmaray, Ankara merkez olmak üzere inşaatı devam eden Hızlı Tren projeleri ve Kamu Özel Ortaklığı (PPP) ile yapılacak Hızlı Tren Garları konusunda katılımcılara bilgi verildi. Karaman, 2002 yılından itibaren demiryollarına yapılan yatırımların artırıldığını belirterek, 2010 yılında ilk defa demiryoluna ayrılan payın karayolunu geçtiğini vurguladı.
 
TCDD Genel Müdürü, 2009’da yapılan Ulaştırma Şurası ile belirlenen hedefler doğrultusunda oluşturulan 2023 Vizyonuna uygun olarak, yeni hızlı tren hatlarına ilave olarak konvansiyonel hatların yapımı, araç filosunun yenilenmesi, istasyonların modernizasyonu ve  eksik ulaştırma bağlantılarının giderilerek, demiryolu şebekesinin genişletilmesinin hedeflediğini ve böylece Avrupa ve Asya arasında transit taşımalar için yeni fırsatlar yaratılacağını ifade etti.
 
Moderatörlüğü CER İdari Yöneticisi Dr. Johannes LUDEWİG tarafından yapılan Panel’e, Rusya Demiryolları Genel Müdürü Vladimir YAKUNİN, Volkwagen AG Lojistik Grubu Başkanı ve Volkwagen Lojistik GmbH & Co KG Yönetimi Sözcüsü Thomas ZERNECHEL, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu Ulaştırma Şubesi Yöneticisi Eva MOLNAR, Çin Halk Cumhuriyeti Demiryolları Bakanlığı Bilim Ve Teknoloji Yöneticisi Xuesheng JI, Polonya Cumhuriyeti Altyapı Bakanlığından Devlet Müsteşarı Juliusz ENGELHARDT, MRCE Dispolok, Filo ve Hizmet Başkanı Alexander DWORACZEK katıldı.
 
Zirvenin ikinci forumunda ise “Demiryolunun Dünya Çapındaki Rönesansı- Orta Doğu Örneğine Dayanan Trendler”  konusu ele alındı.
 
Katnak: TCDD

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr