Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / CENGİZ TOPEL, SİVİLE AÇILIYOR

CENGİZ TOPEL, SİVİLE AÇILIYOR

CENGİZ TOPEL, SİVİLE AÇILIYOR27.09.2010

Kocaeli'de bulunan Cengiz Topel Askeri Havaalanı, sivil havacılığa açılacak. Havaalanın açılışı, eksiklerin tamamlanması ile 2011'de açılacak.

Cengiz Topel Havaalanı'nın sivil havacılığa açılması için işadamları yıllardır girişimlerde bulunmasına rağmen sonuç alınmadı. Kartepe The Gren Park Hotel'de bugün geniş bir katılımla düzenlenen toplantıda müjdeli haber verildi. Toplantıya Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Donanma Komutanlığı Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Hakan Üstem, Cengiz Topel Hava Meydanı Komutanı Albay Kubilay Tankut, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden Bahri Kesici ve ilgili kurumlar katıldı.
 
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Topaca, Cengiz Topel Havaalanı'nın sivili havacılığa açılması için öncelikli olarak yapılması gerekenler konusunda Kocaeli Valiliği'nin tespitlerini dile getirdi. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki pistin sivil havacılığa açılması için yapılması gerekenlerin ele alındığı toplantıda söz alan kurum temsilcileri, proje ve uygulamaların en kısa zamanda tamamlanacağını dile getirdi. Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Hakan Üstem de, Cengiz Topel Havaalanı'nın sivil havacılığa açılması için gerekli desteği sunacaklarını söyledi.
 
İLK SİVİL UÇAK 2011'DE İNECEK
 
Türkiye'de sanayinin başkenti konumundaki Kocaeli'nin gelişiminde Cengiz Topel Havaalanı'nın sivil havacılığa açılmasının büyük önem taşıdığının vurgulandığı toplantıda ilgili tüm kurumların temsilcileri gereken çalışmaları en kısa zamanda tamamlayacaklarını vurguladı. Cengiz Topel Havaalanı'nın sivili havacılığa açılmasının Kocaeli ve çevre iller için önemini bir kez daha vurgulayan Bakan Ergün, tüm kurumların sergileyeceği çalışmayla 2011 yılında ilk sivil uçakların havaalanına ineceğini söyledi.
 
TERMİNAL HİZMETLERİ YERELDEN YAPILACAK
 
Bakan Ergün, gerekli yatırımların yapılması konusunda bir sıkıntı bulunmadığını, Cengiz Topel Havaalanı'nın iç hatlara açılmasından sonra yapılacak yeni çalışmalarla dış hatlara da hizmet verebileceğini aktardı. Toplantıda Cengiz Topel Havaalanı'nın terminal hizmetlerinin Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KSO ve KOTO'nun ortak çalışmasıyla verileceği ifade edildi. Toplantıda ayrıca mevcut pistin hizmete girmesinin ardından yanında 45 metre genişliğinde 2. pistin yapılmasının da gündeme gelebileceği vurgulandı.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr