Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ULUSLARARASI KONGRELER VE FAYDALARI

ULUSLARARASI KONGRELER VE FAYDALARI

ULUSLARARASI KONGRELER VE FAYDALARI26.09.2010

Freight Forwarder’lar ve lojistik hizmet üretenler bir kez daha bir FIATA Dünya Kongresi’nde biraraya geliyorlar. Bu yılki buluşma noktası ise Tayland’ın başkenti Bangkok olacak. FIATA dünya kongreleri sektörümüz için son derece önemli bir etkinlik vasfını taşıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren freight forwarderlar, bu kongre esnasında kendi aralarında veya kongreyi ziyaret eden uzmanlarla fikir alışverişinde bulunuyorlar. Öte yandan yeni işbirliği imkanlarını da araştırarak sektördeki yeni oluşumlar ve teknolojisi altyapısında ilişkin gelişmelerden de haberdar oluyorlar.  

Fiata Dünya Kongresi’nde özel sektörün yanı sıra başta organizasyonu üstlenen ülkeden olmak üzere çeşitli ülkelerden devlet sektörünü temsilen üst düzey bürokratlarda katılımcı olarak yer alıyor. Bürokratlar, yaptıkları bilgilendirmelerle diğer katılımcıları muhtelif değişiklikler ve yenilikler doğrultusunda aydınlatıyorlar.

UTIKAD olarak kurulduğumuzdan bu yana,  yani neredeyse çeyrek asırdır, hiç istisnasız FIATA kongrelerinde ülkemizi ve sektörümüzü başarı ile temsil ediyoruz. Yine UTİKAD olarak birçok uluslar arası platformda ülkemizi ve sektörümüzü temsil görevlerini üstleniyoruz. Örneğin ben 6 yıldır FIATA Karayolu Çalışma Grubu’nun Başkanlığını yürütüyorum. Bu kurul FIATA’nın her yıl gerçekleştirdiği iki kongrenin dışında yılda iki defa toplanır ve freight forwarderların karayolu taşımacılığı ile ilgili konularını ele alır. Bu toplantılara Avrupa Birliği tarafından çözülmesi gereken sorunları bu platforma taşımak üzere AB ülkelerinin Freight Forwarder Konfederasyonu’nu oluşturan CLECAT da katılır. 

Karayolu Çalışma Grubu yılda iki defa düzenlemekle mükkelef olduğu raporunu FIATA kongrelerinde sunulmak üzere FIATA Multimodal Transport Enstitüsü’ne teslim eder.

UTIKAD büyük bir başarı ile FIATA bünyesi içinde diğer çalışma gruplarında da temsilci bulundurmaktadır. Öyle ki 2009 yılından itibaren Sn. Hacer Uyarlar Demiryolu Çalışma Grubu’nun faal üyeleri arasında bulunmaktadır. Keza 2010 yılı başı itibari ile de Sn. Turgut Erkeskin FIATA’nın en önemli çalışma gruplarından biri olan Denizyolu Çalışma Grubu’nun resmi üyesi olmuştur. FIATA Başkanlığı’na önümüzdeki yıllarda ülkemizden birinin seçilmesi ise en büyük arzumdur.

UTIKAD’ın organizasyonunda Mayıs 2011’de gerçekleşecek son derece önemli bir etkinlikten de söz etmek istiyorum. UTİKAD, Balkan Kongresi ya da yeni adıyla Güney Avrupa Ülkeleri Freight Forwarderlerı ve Lojistik Hizmet Üretenler Kongresi’ni ikinci kez düzenlemenin gururunu yaşayacak. Coğrafi konumu oldukça geniş tutulan bu tür ve benzeri kongrelere FIATA çok büyük destek veriyor. Zira bu kongreler esnasında yerel işbirlikleri pekiştirilirken, bölgesel sorunların da önü gerekli çözümler için açılabilmektedir. Tabii ki kongre tarihi yaklaştıkça sizlere bu etkinlik hakkında daha fazla bilgi vereceğim.

FIATA Dünya Kongresi ve UTIKAD’ın gelecek yıl düzenleyeceği benzer bölgesel kongreler sektörümüz için çok büyük önem arz etmektedir. Sektör mensupları arasında iletişimin en üst seviyelere çıktğı bu kongreler esnasında sorunların en asgari düzeyde kalmaları veya tamamı ileçözülmeleri yönündeki karşılıklı girişimler takdire şayan olmaktadır. Öte yandan bu kongreler ülke tanıtımını yapmak açısından da bir fırsat teşkil etmektedir. Eminim ki UTIKAD olarak ülkemizin tanıtımı açısından bu kongrelerde son derece önemli başarılar elde ettik.

Bangkok dönüşü kongre izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım. Şimdilik sağlıcakla kalın…
 
Kaynak: Kosta Sandalcı / UTA
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr