Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / ZAFER HAVAALANINA DEMİRYOLU HATTI İNŞA EDİLECEK

ZAFER HAVAALANINA DEMİRYOLU HATTI İNŞA EDİLECEK

ZAFER HAVAALANINA DEMİRYOLU HATTI İNŞA EDİLECEK26.09.2010

Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine hitap etmesi amacıyla Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde yaptırılacak Zafer Bölgesel Havaalanı'na demiryolu bağlantısı sağlanması amacıyla 14 kilometrelik hat inşa edilecek.
 
TCDD 7. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Süheyl Özdemir, Kütahya-Afyonkarahisar hattındaki Çöğürler istasyonu ile havaalanı arasında yapılacak demiryolu hattı için fizibilite raporu hazırlanmaya başlandığını bildirdi. Havaalanı ile Çöğürler istasyonu arasına demiryolu bağlantısı yapılması konusunda talep geldiğini dile getiren Özdemir, TCDD 7. Bölge Müdürlüğü'nden bir ekibin bölgede ön etüt çalışması yaptığını söyledi. Bunun sadece bir etüt çalışması olduğunu belirten Özdemir, konunun şu anda düşünce aşamasında olduğunu kaydetti. Henüz herhangi bir projenin olmadığını aktaran Özdemir, konuyu TCDD Genel Müdürlüğü'ne bildireceklerini söyledi. Bunun şu anda hemen gerçekleşmesinin mümkün olmadığına değinen Özdemir, "Demiryolu bağlantısı olacak veya olmayacak diye bir şey yok. Bunun sonucu yapılan değerlendirmeden sonra belli olur. Demiryolu bağlantısı yapılacak olursa da proje havaalanın yapımına göre daha sonra gerçekleştirilir." dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Zafer Bölgesel Havaalanı'na demiryolu bağlantısı sağlanması amacıyla 14 kilometrelik hat inşa edilmesinin başta Afyonkarahisar olmak üzere diğer illere de çok büyük katsının olacağını söyledi. "Zaten bu bölgenin lojistik bir bölge olmasını istiyorduk." diyen başkan Çoban, demiryolu bağlantısının havaalanından kargo taşımacılığı da yapılacağı için önemli bir rolü olacağını belirtti. Çoban, projenin hayata geçirilmesinin Afyonkarahisar için iyi olacağını bildirdi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünde 28 Temmuz'da yapılan Bölgesel Zafer Havaalanı'nın ihaleye sadece IC İçtaş İnşaat firması teklif vermişti. İşletme süresi 29 yıl 11 ay olarak belirlenen ihalenin sonucunun birkaç gün içinde Yüksek Planlama Kurulu'nca (YPK) onaylanmasının beklendiği, daha sonra IC İçtaş İnşaat ile sözleşme imzalanacağı belirtildi.
Kaynak: Zaman 

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr