Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SDV HOROZ, 10. YILINI KUTLADI

SDV HOROZ, 10. YILINI KUTLADI

SDV HOROZ, 10. YILINI KUTLADI26.09.2010

2000 yılında, Türkiye’nin lojistik liderlerinden Horoz Lojistik ve Fransa’nın lojistik devi SDV International Logistics ortaklığıyla hava ve deniz taşımacılığı alanında hizmet vermek üzere kurulan SDV Horoz, 10. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü, Four Seasons at the Bosphorus Otel’de düzenlenen 10. yıl kutlamasına; Türk ve Fransız iş dünyasının önemli simalarıyla, şirket patronları, üst düzey yöneticileri katıldı.  Toplantı sonrası Perşembe Rotası’nın sorularını yanıtlayan SDV Horoz CEO’su Oğuz Güleç, SDV Horoz’un kısa sürede Türkiye’nin önde gelen hava ve deniz taşımacılığı kuruluşlarından biri konumuna geldiğini ve 103 milyon dolarlık bir ciroya ulaşarak Türkiye’nin en başarılı firmaları arasında yerini aldığını belirtti. Bu başarıda Horoz Lojistik ve SDV’nin, 89 ülkede 520 ofisten oluşan güçlü uluslararası servis ağının etkisinin büyük olduğunu vurgulayan Güleç, “95,000 TEU konteyner taşımacılığı yapan ve 5000 ton hava kargo yükü taşıyan firmamız, proje taşımacılığı, uzay, havacılık ve savunma sanayi alanlarında da giderek büyüyor” diye konuştu.

Horoz Grubu’nun genel büyüme stratejisinin entegre lojistik hizmeti vermek olduğunu söyleyen Güleç şöyle devam etti.  “Türkiye içinde Horoz Lojistik olarak büyük bir network’a sahipken, uluslararası büyük bir network’a sahip değildik. Bu yüzden de müşterilerimize entegre hizmeti olan hava ve deniz taşımacılığında gerekli hizmeti veremiyorduk.  Bu nedenle bir partner arayışı içine girdik. SDV Fransa’nın en büyük lojistik şirketi. Dünya çapında 89 ülkede 520 noktada varlık gösteriyor. Genellikle de hava ve deniz forwarderlik hizmeti yapıyorlar. Onlarla 10 yıl önce bir partnerlik yaparak, bütün Horoz Grubu’nun network’unu tamamlamış olduk. Artık biz Horoz Grubu olarak dünya ölçeğindeki büyük bir lojistik şirketinin verdiği hizmetleri entegre bir şekilde müşterilerimize sunuyoruz. Zaten bu bizi diğer lojistik şirketlerinden ayıran temel özellik. Bu strateji içerisinde de büyümeye devam ediyoruz.  SDV Grubu ile son derece uyumlu bir çalışmamız var.  10 yıl içerisinde hiçbir sorun yaşamadan bu ortaklığı sürdürdük. Dünyanın her noktasına mal getirip-götürebiliyoruz.  Ayrıca o ülkelerde katma değer yaratacak aktivitelerde de bulunabiliyoruz.  Müşterilerin Türkiye içerisindeki lojistik hizmetlerini ise Horoz Lojistik adı altında yapıyoruz. 15-20 milyon dolar ciro yaparken şu anada 100 milyon dolar civarında bir ciro yapıyoruz. Bundan sonra büyümemiz daha da hızlanacak.”

SDV Horoz’un sene sonu ciro hedeflerine de değinen Güleç, “2010’da kriz nedeniyle yaşadığımız gerilemeyi kapattık, hatta 2008’deki yaptıklarımızın üstüne çıktık. 2010 için yapmış olduğumuz bütçeleri de yüzde 20 civarında artırdık. Seneye yaklaşık 100 milyar dolar ciro hedefi ile başlamamıza rağmen bunun yüzde 10 yüzde 20 üstünde bir ciro yapacağımızı öngörüyoruz” dedi.
Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr