Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ARKAS, HAFTALIK KONTEYNER HATTINA YILPORTU DA EKLEDİ

ARKAS, HAFTALIK KONTEYNER HATTINA YILPORTU DA EKLEDİ

ARKAS, HAFTALIK KONTEYNER HATTINA YILPORTU DA EKLEDİ26.09.2010

Arkas, 1 Temmuz'da İstanbul-Gemlik-İzmir-Mersin arasında başlattığı haftalık servisiyle yurtiçi taşımalarda kullanılamayan çok önemli bir potansiyeli harekete geçirerek sanayicilerin uygun taşıma arayışına bir çözüm daha getirdi.

Arkas, kabotaj servisiyle bir defada daha fazla yük taşınabildiği için müşterilerine fiyat ve kapasite avantajı sağlıyor. Mevsimsel dalgalanmalara bağlı fiyat değişikliğinin olmaması da servisin sunduğu bir diğer avantaj.
Arkas Konteyner Taşımacılık ve Arkas Anadolu Lojistik işbirliğiyle gerçekleştirilen kabotaj taşımaları dahilinde, M/V Teoman A ve M/V Jak A gemileri servis veriyor.

İstanbul-Gemlik-İzmir-Mersin limanları arasında başlayan haftalık düzenli konteyner hattına bu ay Gebze'deki Yılport Limanı da eklendi. Gemiler ayrıca KKTC Gazimağusa Limanı'na da uğrayarak ihracat ve ithalat taşımaları yapabiliyor.
 
Müşterilerden tam destek aldı
İstanbul, Bursa, İzmir, Mersin, Adana, Kıbrıs ve Gaziantep'teki müşterilerin fabrikalarından alınan yüklerin nakliyesi, iç limanlar arasında yapılıp kara yolu ve demir yoluyla entegre edildiğinde, özellikle yüksek tonajlı taşımalarda firmanın iş yükü azalıyor. Mersin Limanı'nda indirilen yükler Güneydoğu illerine kadar teslim edilebiliyor. Tonajı fazla olan ve 20-30 araçla kara yolu kullanılarak birkaç günde tamamlanabilecek bir taşıma, deniz yoluyla tek seferde istenilen limana tek elden yapılabiliyor. Yüklerin bozulmadan ve hasar almadan konteynerle taşınması da müşteriye ayrıca bir kazanç sağlıyor.
Adana'da olan ve yükleri Aliağa Petkim'den Mersin Limanı'na taşınan Artenius TürkPET firmasının Lojistik ve Planlama Şefi Fatih Özgiray, "Uzun zamandır ihtiyaç duyduğumuz kabotaj hattı taşımasını başlattığı için Arkas'a teşekkür ediyoruz. Bu projenin başlaması hem tedarikçilerimiz hem de müşterilerimiz açısından önemli bir adım oldu. Hammaddelerimiz taşındığı gibi müşterilerimize yaptığımız sevkiyatlarda da bu taşıma modunu kullanıyor olacağız" dedi.

Kaynak: Referans
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr