Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ECOLPAF TOPLANTISI İSTANBUL’da GERÇEKLEŞTİ.

ECOLPAF TOPLANTISI İSTANBUL’da GERÇEKLEŞTİ.

ECOLPAF TOPLANTISI İSTANBUL’da GERÇEKLEŞTİ.18.09.2010

ECOLPAF. Lojistik Hizmet Sağlayıcıları Dernekleri Federasyonu kurulması ile ilgili 2 nci hazırlık toplantısı UTİKAD’ın ev sahipliğinde 17 Eylül 2010 Cuma günü İstanbul’da gerçekleşti.

İstanbul Ticaret Odası’nda yapılan toplantıya ülkemizi temsilen UTİKAD’ın yanı sıra, Afganistan, Azerbeycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Tajikistan, ve İran Forwarder dernekleri yetkilileri katıldılar.

Toplantının açılışını, ECO bölgesine ve bölgedeki lojistik gelişime büyük destek veren İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı adına toplantıya katılan Yönetim Kurulu üyesi İsrafil KURALAY yaptı. Toplantıya iştirak eden diğer katılımcılar arasında, T.C. Ulaştırma Bakanlığı Dış İlişkiler Başkanlığı ve İstanbul Bölge Müdürlüğü üst düzey yöneticileri ile ECO Sekreteryası yetkilileri de yer almıştır. 
 
UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut ERKESKİN’in başkanlık ettiği toplantıda ECOLPAF’a üye ülkeler arasında işbirliklerini geliştirmek maksadı ile Federasyon yapısının oluşturulması ve Federasyon tüzüğün hazırlanması çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Söz konusu Federasyonun amaçları arasında; bölgesel kalkınmanın yanı sıra, üye ülkelerdeki taşımacılık ve lojistik sektörü ile ilgili projeler üretmek, sektörün eğitim kalitesini artırmak, ipek yolu projesini canlandırmak ve ülkeler arası yaşanan sorunların giderilmesi bulunmaktadır.

Bir sonraki toplantının İran’da yapılması oy birliği ile kabul edilmiştir.
İTO’da gerçekleştirilen toplantı sonrası, ECOLPAF üye ülkeleri delegasyonuna İstanbul Boğazının eşsiz güzelliği tekne gezintisi ile sağlanmış, daha sonra Kandilli de bulunan Hünkar köşkünde konuklar onuruna bir akşam yemeği verilmiştir.  

 

 

   

  

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr