Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER TEHLİKELİ

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER TEHLİKELİ

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER TEHLİKELİ14.09.2010

ABD’de yapılan bir çalışmaya göre, gelişmekte olan ülkelerde uçağa binmek, birinci dünya ülkelerinde uçağa binmekten 13 kat daha tehlikeli.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden havacılık sektörüyle ilgili araştırmalar yapan Arnold Barnett’in çalışmasının sonuçları, Kanada ve Japonya gibi gelişmiş ülkelerde, tarifeli bir sefer yapan uçağın düşme ihtimalini 14 milyonda bir olarak gösteriyor. Hindistan ve Brezilya gibi gelişmekte olan ülkelerde ise uçağın düşme ihtimali 2 milyonda bir. Afrika’da ve Latin Amerika’da bulunan daha az gelişmiş ülkelerde ise bu oran, 800 binde bire çıkıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki bu oran farkına rağmen Barnett, iyi haberin güvenliğin bütün dünyada yükselişe geçtiğini ve en önemli işaretin bu olduğunu söylüyor. Yine Barnett’e göre, bireyselcilik ve otoriteye bağlılık da kaza oranlarını etkiliyor.

Markete gitmekten korkmuyorsanız, uçaktan da korkmayın Barnett, hava güvenliğiyle ilgili araştırma yapmaya kendi uçak korkusu yüzünden başlamış. Sonuçlarında ise, korkuya yer olmanın mantıksız olduğuna karar vermiş. Barnett, “Hala az da olsa korkum var. Fakat bunun mantıklı bir açıklaması yok. Çünkü rakamlar oldukça rahatlatıcı. Eğer tavanın yıkılma ihtimali yüzünden markete gitmekten korkmuyorsanız, uçaktan da korkmanızın bir anlamı yok” diyor.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr