Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / ICAODAN TÜRK SİVİL HAVACILIĞINA ÖVGÜ

ICAODAN TÜRK SİVİL HAVACILIĞINA ÖVGÜ

ICAODAN TÜRK SİVİL HAVACILIĞINA ÖVGÜ13.09.2010

Dünya genelinde 190 ülkenin üye olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün yayın organı ICAO Dergisi, yayımladığı makale ile Türk Sivil Havacılığına övgüler yağdırdı.
 
"Avrupa'da Etkin İşbirliğinde Yeni Dönem" konusunun işlendiği ICAO'nun Avrupa Bölgesel Raporunda; Türk Sivil Havacılığındaki Gelişmeler ve son yıllarda büyük önem kazanan Bölgesel İşbirliği Toplantıları da ele alındı.
 
Raporda, Türkiye'nin ICAO ve ECAC'ın kurucu üyesi olmanın yanı sıra 1989 yılından bu yana EUROCONTROL  üyesi olduğu ve ICAO'nun proje, program ve faaliyetlerine destek verdiği belirtilerek, bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi yoluyla küresel havacılık sistemine çok önemli katkı sağlandığı ifade edildi.

T-MAG ve D-8  ülkelerinin Havacılık Grup Başkanlığı'nın Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU tarafından yürütüldüğüne de dikkat çeken makale,  2007 yılından bu yana Türkiye'nin 129 ülke ile çoklu işbirliği anlaşması imzalamasını büyük bir ilerleme olarak yorumladı.

Türkiye'nin kıtalararası bir köprü olduğunu ve uluslararası arenadaki yerini bölgesel işbirliği toplantıları ile güçlendirdiğini ifade eden makale, Avrupa-Kafkasya-Asya Ulaşım Koridoru (TRACECA), D-8 Ülkeleri, Akdeniz Ülkeleri, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ), Afrika Sivil Havacılık Örgütü (AFCAC), Türkiye-Orta Doğu Havacılık Grubu (TMAG), RSOO  gibi organizasyonlarda, sivil havacılıkta  işbirliği temelinin Türkiye tarafından atıldığına işaret etti.

Üye ülkelerin sivil havacılığın her alanında işbirliği yapmasını içeren bölgesel işbirliği anlaşmalarının ICAO'nun da hedefleri arasında bulunduğuna dikkat çeken makale, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Karadeniz, Balkanlar, Ortadoğu, Akdeniz, Afrika ve Asya ülkeleriyle yaptığı işbirliği paktları ile sadece bölgede değil küresel anlamda da sivil havacılık sistemine olan katkılarını her geçen gün sürdürmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.
 
Türk sivil havacılığının sadece büyüme rakamları ile değil aynı zamanda uluslararası arenada yürüttüğü çalışmalarla ICAO'nun dünya genelinde 190 ülkeye ulaşan yayın organında yer alması, çok önemli bir başarı olarak kabul ediliyor.

Kaynak: SHGM
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr