Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / CEVA, HEDEF ÇITASINI ZİRVEYE TAŞIDI

CEVA, HEDEF ÇITASINI ZİRVEYE TAŞIDI

CEVA, HEDEF ÇITASINI ZİRVEYE TAŞIDI03.09.2010

2010 yılında yüzde 120 büyüme hedeflediklerini söyleyen CEVA Lojistik Türkiye Genel Müdürü Aslan Uzun, “Bu sene hedefimiz, Türkiye’de en büyük cirolu tedarik zinciri sunan firması olmak ve ilk 5’teki konumumuzu birinci sıraya taşımak” dedi.

Dünyanın dördüncü büyük kontrat lojistiği firması CEVA, 2000 yılından bu yana Türkiye’de uluslararası nakliyeden antrepoya, çok kullanıcılı inbound operasyonlarından, ev teslimatına çok ve dedike kullanıcılı depolamadan hafif üretime kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor. Dağıtım ağını 2008 yılında satın aldığı Varan Kargo ile güçlendiren şirketin Türkiye ayağı, CEVA dünyasının en hızlı büyüyen ülkelerinden biri konumunda. CEVA’nın Türkiye’de tedarik zincirinin her halkasına hizmet veren tek şirket olduğunu ifade eden Uzun, “Biz, lojistiğin birçok alanında rekabet ediyoruz. Bu da bizi daha büyümeye ve daha kaliteli eleman ihtiyacına itiyor” dedi.

2009’da yüzde 20 büyüdü
2008’den 2009’a geçerken Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 25 şirketinden biri seçilen CEVA’nın krize rağmen yüzde 20 büyüdüğünü vurgulayan Uzun, bu başarıyı şu sözlerle anlattı:  “Bu büyümeyi Türkiye’de iyi yapılanmış olmamız, birlikte çalıştığımız müşterilerimizin çok sağlam olması, altyapımızın ve ekibimizin güçlü olmasına borçluyuz.  Diğer bir etken ise; Türkiye’deki lojistik sektörüne baktığımızda, iş veren firmaların çoğu krizde tasarrufa gitmek istedi. Bu bizim pazarımızı genişletti aslında. Kendi lojistiğini kendi yöneten, kar fazlasından dolayı araç yatırımı yapan ve kendi dağıtımını kendi yapan birçok firma, kriz döneminde bunu ‘out source’ etti. Aslında krizin lojistik sektörüne getirdiği bir fırsattı bu. Ana üretici firmalarımız, aslında bir ürün üretiyor, ona odaklanırken bir de kendi depo ve dağıtımını yapıyor. Bizim işimiz ise depo ve dağıtım yapmak. Elimizdeki ‘know how’ uluslararası tecrübe ve yurtiçi tecrübeyi burada çok iyi kullandık.  Böylece birçok firmanın içeride yaptığı işi dışarıya, yani üçüncü partilere vermesinde bir nevi öncülük yaptık.  Böylece pazarı genişlettik. Verimlilik artışına çok odaklandık. Hem kendimizin hem de çalıştığımız firmaların maliyetlerini aşağı çekmeye başladık. Krizde bütün firmaların ihtiyacı olan şey de buydu. Biz bu fırsatı çok iyi değerlendirdik.”
Ciro hedefini ikiye katladı
Bu yıl da şirketin katlanarak büyümeye devam edeceğini ifade eden Uzun, “2010’daki büyümemiz yüzde 120 olacak. 2009’u 275 milyon ciro ile kapatırken 2010 ciro hedefimiz 500 milyon’un üzerinde olacak. İlk altı ayı yüzde 130 büyüme ile kapattık” diye konuştu. Uzun, 2010 yılında şirketin yapacağı yatırımları ise şu sözlerle özetledi: “Yeni büyümeler için yeniden insana ve tüm sistemlerimize yatırım yapıyoruz. Depo projelerimiz üzerinde çalışıyoruz. İstanbul’da iki büyük depo projemiz var. Önümüzdeki ay  50 bin metreden daha büyük bir deponun temelini atacağız. Hemen arkasından da diğerine başlayacağız.  Yine araç kasalarında farklı uygulamalarımız var. Soğuk araçlara yatırımımız da söz konusu. Bu sene çok ciddi bir eğitim programı koyduk. Üniversitelerden, firmalardan, kendi içimizdeki ve CEVA’nın ‘know how’undan eğitmenlerle, bu sene tüm çalışanlarımıza 40 bin saatin üstünde eğitim vereceğiz. 2010’da eğitim almayan çalışanımız kalmayacak.”
CEVA ödüllere doymuyor
CEVA’nın aldığı ödüllere de değinen Uzun, konuyla ilgili şunları söyledi: “2007 yılında Investor in People (İnsana Yatırım Yapan Şirket) sertifikasına layık görülen CEVA Lojistik Türkiye, Kariyer.net tarafından 2003 yılından bu yana verilen ‘İnsana Saygı Ödülü’nü lojistik sektöründe yedi kez üst üste kazanarak önemli bir başarıya imza attı. CEVA, ABD’li danışmanlık devi Hewitt Associates’in “En İyi İşyerleri” araştırmasında, 2008 ve 2009 yıllarında üst üste iki kez Türkiye’nin “En İyi İşyeri” seçilmenin yanı sıra, 2008 yılında Orta – Doğu Avrupa’nın da  “En İyi İşyeri” seçildi. 2009 yılında PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri’nden Performans Yönetimi Kategorisi’nde ve Eğitim & Gelişim Yönetimi Kategorisi’nde birincilik kazanmanın gururunu yaşıyor.  Bütün bu ödüller bizim anahtar performans göstergelerimiz oluyor. Hedefimiz; Hewitt Associates’in “En İyi İşyeri” ödülünü bu yıl üçüncü kez alarak bir rekora imza atmak.”
Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr