Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / YILDIRIM: AHL, İHTİYACA KARŞILIK VEREMİYOR

YILDIRIM: AHL, İHTİYACA KARŞILIK VEREMİYOR

YILDIRIM: AHL, İHTİYACA KARŞILIK VEREMİYOR27.08.2010

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın ihtiyaca cevap vermekte güçlük çektiğine dikkat çekti.
 
BAKAN YILDIRIM: "AHL İHTİYACA KARŞILIK VEREMİYOR!"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın ihtiyaca cevap vermekte güçlük çektiğine dikkat çekerek, "Silivri'yi ilgilendiren iki büyük projemiz var. Bunlar 3. köprü ve havaalanı projesi. Bu konuda çok ciddi ilerlemeler kaydettik" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Silivri'de AK Parti İlçe Teşkilatı üyeleriyle bir araya geldi. Yıldırım, daha sonra esnaf ziyareti yaptı. Akşam saatlerinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Muharrem Eren, Şoförler Odası Başkanı Zafer Aşkın, Silivri Birlik Başkanı Emin Uysal ve Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı sorunlarını içeren birer dosya verdi.

"HAVAALANI UYGUN GÖRÜLÜRSE YAPILACAK"
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, partililer ve oda başkanlarının da katıldığı toplantıda, hava, deniz ve kara yolları ulaşımında çok büyük mesafeler kat ettiklerini belirtti.

Yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye'nin Avrupa'nın ve dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdiğini kaydeden Bakan Yıldırım, "Silivri'yi ilgilendiren iki büyük projemiz var. Bunlar 3. köprü ve havaalanı projesi. Bu konuda çok ciddi ilerlemeler kaydettik. Atatürk Havaalanı artık ihtiyaca karşılık veremiyor. Bu nedenle yeni havaalanları çalışmamız olacak. Düşünülen yeni havaalanları arasında Silivri'nin de ismi geçiyor. Gönül ister ki Silivri'ye yapılsın. Fakat havaalanı yapılması için gerekli şartlar var. Bu şartların uygunluğu araştırılıyor. Uygun görülen yere yeni havaalanını yapacağız" diye konuştu.
 
Kaynak: Ulasımonline
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr