Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ULUSOY, SAUDI BASICİN LOJİSTİK HİZMET SAĞLAYICISI OLDU

ULUSOY, SAUDI BASICİN LOJİSTİK HİZMET SAĞLAYICISI OLDU

ULUSOY, SAUDI BASICİN LOJİSTİK HİZMET SAĞLAYICISI OLDU27.08.2010

SABIC'in Haydarpaşa ve Gebze limanlarına gelecek olan konteynırlarının işlemleri Ulusoy tarafından gerçekleştirilecek. 
         

Ulusoy, Suudi petrokimya tedarikçilerinden Saudi Basic Industries Corporation'ın (SABIC) lojistik hizmet sağlayıcısı oldu.

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holdingden yapılan açıklamada, merkezi Riyad'da bulunan, 40 ülkede 213 lokasyonu kapsayan polimer ürün grubu operasyonuna sahip SABIC'in, 2009 cirosunun 27,5 milyar dolar olduğu ve toplam aktif büyüklüğünün 80 milyar dolara ulaştığı belirtildi.
İmzalanan anlaşma çerçevesinde SABIC'in Haydarpaşa ve Gebze limanlarına gelecek olan konteynerlerin limana tahliyesi, ara nakliyesi, gümrüklü alana sevki, konteynerlerin iç boşaltılması, gümrüklü alanda depolanması ve müşterilere teslimatı gibi tüm lojistik servislerinin Ulusoy tarafından gerçekleştirileceği kaydedildi.

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ulusoy, lojistik alanında büyümelerinin devam edeceğini, grup şirketlerinden Ulusoy depolamaya yaptıkları yatırımlarla kapasitelerini geçen seneye göre 5 kat büyüterek toplam 150 bin metrekare depolama alanına ulaştıklarını, SABIC ile anlaşma imzalamalarında bunun etkili olduğunu vurguladı.

Yakın gelecekte depolama-lojistik alanında hizmet veren firmalar arasında ilk sıralarda yer almayı hedeflediklerini belirten Ulusoy, hedeflerine ulaşmak için gereken altyapı yatırımlarının önemli bölümünü tamamladıklarını, lojistik anlamda her kademede hizmet verebilir hale geldiklerini ifade etti.

İmzalanan anlaşma ile Ulusoy Depolamanın SABIC'e günlük 15 bin ton sabit stokla hizmet verdiği ve günlük 2 bin ton hareketli yük kapasitesiyle 75 HC konteyner yükleme/boşaltma eylemi gerçekleştirdiği bildirildi.
Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr