Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ANTREPO BEYANNAMELERİ HAKKINDA

ANTREPO BEYANNAMELERİ HAKKINDA

ANTREPO BEYANNAMELERİ HAKKINDA27.08.2010

Bilindiği gibi, son dönemlerde gümrüklerde yaşanan sorunlar içersindeki öncelikli konu, karayolu ile gelen parsiyel eşyaların antrepo beyannamelerinin verilmesi aşamasındaki sıkıntılardır.

 
Sizlerden gelen şikayetler doğrultusunda oldukça önemli bir yer alan bu aksaklıkların çözüme ulaştırılması hususu, derneğimiz yönetimince öncelikle ele alınarak, gerek Gümrük Müsteşarlığı gerek Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Ulaştırma Bakanlığı nezdindeki çeşitli görüşmelerde gündeme taşınmış ve çözüm arayışlarımız ilgililere  aktarılmıştır.
 
Yapılan bir dizi görüşmelerin sonucunda, söz konusu yeni uygulama nedeniyle,  araçların günlerce gümrük idarelerinde bağlı kalmaları ile uzunca süre sefere çıkarılamamalarının yanı sıra, ülke ekonomisi üzerine getirdiği olumsuzluklar gibi konular yetkililere izah edilerek, yaşanan sorunların giderilmesi istenilmiştir.  
 
Yukarıda izah edilenlere bağlı olarak ek'te bir örneğini bulacağınız Gümrük Müsteşarlığının  25.08.2010 tarih ve 19374 sayılı yazılarından da anlaşılacağı üzere; yurtdışından gelen ve parsiyel yük taşıyan karayolu araçlarının antrepolara boşaltılabilmesi imkanı,  idare tarafından uygun görülmüştür.
 
Son gelişmelerdeki olumlu yaklaşımları nedeniyle Gümrük ve Dış Ticaret Müsteşarlığı ile Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine şükranlarımızı sunuyor, bu vesile ile her zaman olduğu gibi işlerinizde başarılar diliyoruz.


Saygılarımızla.
 
UTİKAD ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ
 
 

Müjdat MANDAL
Genel Müdür


Ek-Gümrük Müsteşarlığı'ndan gelen yazı.

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr