Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / İZMİRDE YENİDEN İHALEYE ÇIKILACAK

İZMİRDE YENİDEN İHALEYE ÇIKILACAK

İZMİRDE YENİDEN İHALEYE ÇIKILACAK25.08.2010

İzmir Limanı için yeniden ihaleye çıkacaklarını belirten Yıldırım, Çandarlı’da liman çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu vurguladı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir için müjdeli haberler verdi.
İzmir Limanı için yeniden ihaleye çıkacaklarını belirten Yıldırım, Çandarlı’da liman çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu vurguladı. Yıldırım, "Burada yatırımın bir bölümünü kendimiz yapacağız. Bunlar mendirek gibi ticari olmayan yatırımlar. Geri kalan kısımları da yap-işlet- devret modeliyle vereceğiz. Menderek için yıl sonu olmasa da yılbaşında temeli atıyoruz." şeklinde konuştu.

Toplantıda ilk konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Limanı'na özelleştirme sürecinin tıkanmasından sonraki süreçte devletin 300 milyon dolar yatırım yapacağını hatırlatarak, şu anda 9-9.5 metre derinliğe sahip limana büyük yük gemilerinin ve kruvaziyer gemilerinin yanaşması için derinliğin 13 metre olması gerektiğini kaydetti. Yorgancılar; "Hali hazırdaki vinçlerle bu işin yapılamayacağı da aşikardır" diye konuştu. Bu durumda iki seçeneğin olduğunu ifade eden Yorgancılar, "Ya eski sistem devam edecek ya da özelleştirme bir an önce yapılacak" dedi.

EBSO Meclis Toplantısı'nda sanayici işadamlarına hitap eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Türkiye, asırlar boyunca merkez özelliğini korumuş ve medeniyetlerin geçiş noktası bir ülke olmayı başarmıştır. Türkiye'nin önünde şimdi 2023 hedefi var. Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen 10 ülkesi arasında yerini alacak, ihracat 500 milyar doları geçecek, dış ticaret hacmi 1 milyon doların üzerinde olacak. Taşıdıkları yük 1.5 milyar tonun üzerine çıkacak." şeklinde konuştu. Denizcilik ve havacılık sektörüne de değinen Bakan Yıldırım, "Aslında daha çok şey yapmak isterdik. Ama mevcut yasalar buna engel oluyor. Türkiye'nin yargı reformuna ihtiyacı var. Bu konuda zaman kaybetmeseydik 2 katı iş yapardık" şeklinde konuştu.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr